e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2016

Φωτοστιγμές συγκίνησης από την Ενθρόνιση του Μητροπολίτου Σμύρνης Βαρθολομαίου απόψε στον Άγιο Βουκόλο Σμύρνης [+video]



Ιστορικές στιγμές βιώνει κατ' αυτό το Σαββατοκύριακο η Ιωνία, μια από τις πολύπαθες πατρίδες της Ρωμιοσύνης. Απόγευμα Σαββάτου, 24ης Σεπτεμβρίου 2016, στον παλαίφατο Ναό του Αγίου Βουκόλου της Σμύρνης, ενθρονίζεται ο νέος Μητροπολίτης Σμύρνης Βαρθολομαίος, διαδεχόμενος -μετά από 94 ολόκληρα χρόνια- τον Μάρτυρα Ιεράρχη της Σμύρνης Χρυσόστομο. 

Όλα τούτα συμβαίνουν παρόντος του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου, ευάριθμων Ιεραρχών του Θρόνου και από την Ελλάδα, του Εψηφισμένου Επισκόπου Ερυθρών κ. Κυρίλλου (ο οποίος, ως ήδη είναι γνωστόν, θα χειροτονηθεί αύριο το πρωί από τον ίδιο τον Πρώτο της Ορθοδοξίας), των Υπουργών εξ Ελλάδος κ.κ. Γιάννη Αμανατίδη και Τέρενς Κουίκ, πλήθους προσκυνητών κληρικών και λαϊκών.




































Δήλωση Υφυπουργού Εξωτερικών Γιάννη Αμανατίδη κατά την Ενθρόνιση 

Η σημερινή μέρα είναι σημαντική τόσο για το Οικουμενικό Πατριαρχείο όσο και για ολόκληρο τον χριστιανικό κόσμο, που βλέπει να αποκτά ποιμενάρχη -έπειτα από 94 χρόνια- και να αναλαμβάνει το πηδάλιο της εκκλησίας της Σμύρνης, για όλους τους ορθοδόξους, ο Σεβασμιώτατος Βαρθολομαίος.

 Με την παρουσία μας θέλουμε να ενδυναμώνουμε τον νέο Ιεράρχη ώστε να ανταποκριθεί στην ευθύνη της υψηλής αποστολής του, που είναι «αγάπη και μόνο αγάπη», στο λίκνο της Ανατολής, που γνώρισε μεγαλεία και καταστροφές, όπου συνυπάρχουν θρησκείες και πολιτισμοί και ενώνεται η μνήμη με τη ζωή και την ελπίδα.





Δεν υπάρχουν σχόλια: