e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2016

Θερμή υποδοχή του Αλεξανδρινού Προκαθημένου στην Bukoba της Τανζανίας






Την 11η Οκτωβρίου, τέταρτη μέρα της Ποιμαντικής επισκέψεως του Αλεξανδρινού Προκαθημένου στην Ιερά Μητρόπολη Μουάνζας, ο Μακαριώτατος, τη συνοδείᾳ του οικείου Μητροπολίτου κ. Ιερωνύμου και του Έλληνα Βουλευτοὺ Δράμας κ. Δημητρίου Κυριαζίδη, Προέδρου της Πανελληνίου Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων (Π.Ο.ΑΣ.Υ.), επεσκέφθη αεροπορικώς την πόλη της Μπουκόμπα, η οποία υπήρξε έδρα της ομωνύμου Επισκοπής, πριν την ανύψωση της σε Μητρόπολη και την μεταφορά της έδρας της Μητροπόλεως στην Μουάνζα.

Είναι η τρίτη φορά που επισκέπτεται ο Μακαριώτατος την Μπουκόμπα, όπου οι πιστοί τού επεφύλαξαν θερμὴ υποδοχή με παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια.

Mε την ομιλία του ο Μακαριώτατος παρηγόρησε το πιστό λαό του Θεού, ο οποίος πρόσφατα δοκιμάστηκε από δυνατό σεισμό 5,8 Ρίχτερ, εμπνέοντάς τους να έχουν ελπίδα στον Θεό και να είναι αφοσιωμένοι με αγάπη στην Ορθόδοξη Εκκλησία.

Μεταξύ των πιστών, με ιδιαίτερη συγκίνηση, ο Μακαριώτατος χαιρέτισε και 4 αποφοίτους της Πατριαρχικής Σχολής Αλεξανδρείας «Άγιος Αθανάσιος», οι οποίοι βοηθούν τον οικείο Μητροπολίτη κ. Ιερώνυμο στις κατηχήσεις και πρόκειται να ιερωθούν.

Στα πλαίσια της επισκέψεώς του ο Αλεξανδρινός Προκαθήμενος επισκέφθηκε τον Νομάρχη της περιοχής κ. SALUM M. KIJUU, στον οποίο εξέφρασε έμπρακτα την συμπαράσταση και συμπάθειά του για τον πρόσφατο μεγάλο σεισμό που άφησε πίσω του 17 νεκρούς, εκατοντάδες τραυματίες και σωρούς συντριμμάτων, προσφέροντας διά του Μητροπολίτου υλική βοήθεια με τρόφιμα και κλινοσκεπάσματα. 





















-->

Δεν υπάρχουν σχόλια: