e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2016

Ο οικείος Ορθόδοξος Επίσκοπος στην πρωτεύουσα Libreville της Gabon






























Στην πρωτεύουσα Libreville της Γκαμπόν, της δεύτερης χώρας που υπάγεται στην πνευματική δικαιοδοσία της Ιεράς Επισκοπής Μπραζαβίλ, αφίχθη την 4η Οκτωβρίου 2016 ο Θεοφιλ. Επίσκοπος κ. Παντελεήμων, συνοδευόμενος από τον Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο, Αιδεσιμ. Πρωτοπρ. π. Μάξιμο Oumba, προκειμένου να επισκεφθεί τη μικρή ορθόδοξη κοινότητα της πόλεως.

Το πρωί της 5ης Οκτωβρίου, ο Θεοφιλέστατος συναντήθηκε διαδοχικώς με τον Εξοχ. κ. Δημήτριο Kurakov, Πρέσβη της Ρωσίας στην Γκαμπόν και με τον Εντιμ. Πρόξενο της Σερβίας κ.Moncilo Radunovic Mombo.

Το απόγευμα της ιδίας ημέρας ετέλεσε την Θεία Λειτουργία και κήρυξε τον θείο λόγο στην οικία του Εντιμ. κ. Προξένου της Σερβίας, με την προσευχητική συμμετοχή γκαμπονέζων, ρώσων, σέρβων και σύρων αδελφών. Ακολούθησε σύναξη κατά την οποία ο Επίσκοπος ανέπτυξε θέματα πίστεως, με σκοπό την εμψύχωση των ορθοδόξων μετά τα αιματηρά γεγονότα που έλαβαν χώρα εξ αφορμής των προσφάτων Προεδρικών εκλογών, ενώ μετέφερε τις πατρικές ευχές, τις ευλογίες και το αμέριστο ενδιαφέρον της ΑΘΜ του Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ. Θεοδώρου Β΄.

Την 6η Οκτωβρίου, ο Θεοφιλέστατος είχε εκτενή συνεργασία με στελέχη της τοπικής Εκκλησία, ως και συναντήσεις με πιστούς, πριν αναχωρήσει αεροπορικώς προς την πρωτεύουσα Μπραζαβίλ του Κονγκό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: