e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2016

Μητροπολίτης Σουηδίας Κλεόπας: “Τώρα αισθάνομαι δικαιωμένος”














Τώρα αισθάνομαι δικαιωμένος”, ομολόγησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Σουηδίας και πάσης Σκανδιναυΐας κ. Κλεόπας, στη συνάντησή του με τους γονείς των 50 παιδιών που συμμετείχαν στη δημιουργική ομάδα νέων, το Σάββατο, 19 Νοεμβρίου 2016, στην ενορία της Αγίας Τριάδας Göteborg της Σουηδίας. Ο επίσκοπος μετέβη επί τούτου από τη Στοκχόλμη στο Γκέτεμποργκ, για να συνομιλήσει με τα παιδιά και τους νέους γονείς και να συγχαρεί τον διορισθέντα προ διμήνου τακτικό εφημέριο Αιδ. π. Πέτρο Μώραλη για τις δραστηριότητές του, επίκεντρο των οποίων είναι η νεολαία. Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο Αιδ. Πρωτοπρεσβύτερος κ. Ιωάννης Νικολαΐδης, εφημέριος της γείτονος ενορίας των Εισοδίων της Θεοτόκου Borås.

Στην προσφώνησή του, ο Σεβασμιώτατος εξέφρασε την ικανοποίησή του για το έργο της ενορίας και την ευαρέσκεια και ευγνωμοσύνη του προς τους γονείς, που όλοι τους προσφέρουν εθελοντική εργασία και έχουν αγκαλιάσει τις πρωτότυπες πρωτοβουλίες του π. Πέτρου. Προέτρεψε τα παιδιά να παροτρύνουν τους γονείς τους να τους φέρνουν στην εκκλησία κάθε Κυριακή και να αισθάνονται την εκκλησία όπως το σπίτι τους.

Αυτά τα παιδιά είναι οι αυριανοί ηγέτες της ομογένειας στη Σκανδιναυΐα, οι αυριανοί κληρικοί, οι επιστήμονες, οι ψάλτες, τα μέλη των εκκλησιαστικών μας συμβουλίων, οι εθελοντές μας. Ας μοιραστούμε μαζί τους το όραμά μας, για να γίνει δικό τους όραμα και προσωπικό τους βίωμα, κτίζοντας από τώρα με σιγουριά το μέλλον της τοπικής μας Εκκλησίας.”

Στην εκδήλωση  δημιουργήθηκε  μια ζεστή ατμόσφαιρα, δίνοντας ο επίσκοπος το παρών σε κάθε δραστηριότητα των παιδιών και μάλιστα πολλές φορές γενόμενος κι ο ίδιος ένα με τα παιδιά, παίζοντας και αστειευόμενος μαζί τους! Για τα παιδιά υπήρχε άφθονο φαγητό και γλυκά, για δε τους γονείς και τους συνοδούς παρατέθηκαν αναψυκτικά και πλήθος εδεσμάτων στην ενοριακή αίθουσα.

Στο τέλος της εκδήλωσης, ο Σεβασμιώτατος προσέφερε στα παιδιά ημερολόγια και σοκολάτες και ανανέωσε τη συνάντηση μαζί τους στην επόμενη εκδήλωση  της Δημιουργικής Ομάδας Νέων με την κοπή της Βασιλόπιτας το Σάββατο, 21 Ιανουαρίου, στον ίδιο χώρο.

Μαζί με τον π. Πέτρο, συνδιοργανωτές της εκδήλωσης ήταν οι κ.κ. Αλεξία Αφεντουλίδου, Κατερίνα Τσιρώνη, Κώστας και Στέλλα Σακελαρίδου, Σοφία Παπαγεωργίου, Στέφανος Τρόλλεστεν, Θεοφάνης Πέτρος Βαϊναλής, κ.α..

Δεν υπάρχουν σχόλια: