e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2016

Οι Μητροπολίτες Δωδώνης και Ζακύνθου στην παρουσίαση του βιβλίου "Εκ του αγαθού θησαυρού καινά και παλαιά" του Μητροπολίτου Κορωνείας Παντελεήμονος




























Πολλοί κληρικοί, μοναχοί, μοναχές και λαϊκοί κατέκλυσαν την Αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου της Ι. Αρχιεπισκοπής Αθηνών στο Ρουφ, για να παρακολουθήσουν την παρουσίαση του καινούργιου βιβλίου του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κορωνείας κ. Παντελεήμονος με τίτλο "Εκ του αγαθού θησαυρού" και υπότιτλο "καινά και παλαιά" από τις Εκδόσεις "Αρμός".

Την εκδήλωση ετίμησαν με την παρουσία τους με επί κεφαλής τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο πολλοί Αρχιερείς. Διακρίναμε τον εκπρόσωπο του Πατριάρχου Αλεξανδρείας Μητροπολίτη Πτολεμαϊδος κ. Εμμανουήλ, τους Σεβασμιωτάτους Μητροπολίτες Δωδώνης κ. Χρυσόστομο, Πειραιώς κ. Σεραφείμ, Σύρου κ. Δωρόθεο, Θερμοπυλών κ. Ιωάννη, Τριφυλίας κ. Χρυσόστομο,  Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομο, Θηβών κ. Γεώργιο, Ιλίου κ. Αθηναγόρα, Ζακύνθου κ. Διονύσιο, Ν. Ιωνίας κ. Γαβριήλ, Άρτης κ. Καλλίνικο και ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αβύδου κ. Κύριλλος καθώς και Πρωτοπρ. Νικόλαος Ιωαννίδης, Καθηγηταί Πανεπιστημίου. Τον Μακαριώτατο συνόδευε ο Πρωτοσύγκελλος της Ι. Α. Αθηνών Αρχιμ. Συμεών Βολιώτης.

Την παρουσίαση του βιβλίου έκαναν με γλαφυρότητα, που γοήτευσε τους ακροατές, οι Σεβ. Μητροπολίται Πειραιώς κ. Σεραφείμ, Σύρου κ. Δωρόθεος και ο Πρωτοπρεσβύτερος Αντώνιος Πινακούλιας.

Τελος ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κορωνείας κ. Παντελεήμων ευχαρίστησε τους εκλεκτούς παρουσιαστάς,όλους τους παρευρεθέντες, ιδιαιτέρως τους Σεβασμιωτάτους Αρχιερείς και όλως ιδιαιτέρως τον Μακαριώτατο, τον Οποίο και παρεκάλεσε με τις "πάντα εύστοχες -όπως είπε- σκέψεις του", να ολοκληρώσει την σύναξη.


Δεν υπάρχουν σχόλια: