e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2016

Σήμερα η αναγόρευση του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου σε επίτιμο Διδάκτορα της Θεολογικής του ΑΠΘ


Σε Επίτιμο Διδάκτορα της Θεολογικής Σχολής του ΑΠΘ θα αναγορευτεί ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος Β΄. Η εν λόγω επίσημη Τελετή Αναγόρευσης θα πραγματοποιηθεί σήμερα, Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2016 και ώρα 18:30, στην Αίθουσα Τελετών του ΑΠΘ. 


Το πρόγραμμα της Τελετής είναι το εξής: 

Ύμνοι από τον Βυζαντινό Χορό της Θεολογικής Σχολής 

Χαιρετισμός από τον Κοσμήτορα της Θεολογικής Σχολής Καθηγητή κ. Μιλτιάδη Κωνσταντίνου 

Χαιρετισμός από τον Πρύτανη του ΑΠΘ, Καθηγητή κ. Περικλή Μήτκα 

Προσφώνηση από τον Πρόεδρο του Τμήματος Ποιμαντικής και Κοινωνικής Θεολογίας του ΑΠΘ, Καθηγητή κ. Κωνσταντίνο Χρήστου 

Προσφώνηση από τον Πρόεδρο του Τμήματος Θεολογίας του ΑΠΘ, Καθηγητή κ. Παναγιώτη Σκαλτσή 

Έπαινος από τον Μητροπολίτη Προύσης κ. Ελπιδοφόρο Λαμπρυνιάδη, Αν. Καθηγητή του Τμήματος Ποιμαντικής και Κοινωνικής Θεολογίας του ΑΠΘ 

Έπαινος από τον Μητροπολίτη Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου κ. Ανδρέα Νανάκη, Καθηγητή του Τμήματος Θεολογίας του ΑΠΘ 

Τελετή Αναγόρευσης Αντιφώνηση και Ομιλία από τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο Β´, με τίτλο «Η Θήβα της Βοιωτίας στον 16ο μ.Χ. αιώνα» 

Μουσικός Επίλογος Λήξη Τελετής

Δεν υπάρχουν σχόλια: