e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2016

Η Ευχαριστιακή Σύναξη της Θρονικής Εορτής 2016 εν Φαναρίω [πλήρες video, ΕΡΤ2]


Κωνσταντινούπολη, πρωί 30ής Νοεμβρίου 2016, στον Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου εν Φαναρίω. Πατριαρχική και Συνοδική Θεία Λειτουργία, προεστώτος του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου επί τη μνήμη του ιδρυτού της Μεγάλης Εκκλησίας Αγίου Αποστόλου Ανδρέου του Πρωτοκλήτου. Ομίλησε απ' άμβωνος ο Μητροπολίτης Σηλυβρίας Μάξιμος, περί της σημασίας της Ενότητος εν τη καθόλου Εκκλησία μέσω του Διαλόγου μεταξύ των ετεροτήτων, σε συνδυασμό με τις αποφάσεις της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου της εν τη μεγαλονήσω Κρήτη. Εν τέλει ο Πατριάρχης προσεφώνησε την Αντιπροσωπεία του Βατικανού, ο δε Καρδινάλιος Κουρτ Κοχ μετέφερε το μήνυμα του Πάπα Φραγκίσκου. 
[Η Ευχαριστιακή Σύναξη μεταδόθηκε απευθείας από την τηλεόραση ΕΡΤ2, απ' όπου και μεταφέρεται εδώ. Οι φωτογραφίες που συνοδεύουν το πλήρες βίντεο της πανηγύρεως είναι του π. Παναγιώτη Καποδίστρια]








Δεν υπάρχουν σχόλια: