e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2016

Ο Παναγιώτης Μαρίνος νέος Λαμπαδάριος της Μονής Στροφάδων και Αγίου Διονυσίου | Νέος Πρωτοψάλτης ο Σάββας Βοζαΐτης

Γράφει ο π. Παναγιώτης Καποδίστριας

Παναγιώτης Μαρίνος
Μετά χαράς πληροφορούμαστε ότι, με σύμφωνη γνώμη του Καθηγουμένου της Ιεράς Αυτοκρατορικής και Κοινοβιακής Μονής Στροφάδων και Αγίου Διονυσίου Ζακύνθου και της Ιεράς Μητροπόλεως Ζακύνθου, την θέση του Λαμπαδαρίου (δηλαδή, του αριστερού Ψάλτου) της περιώνυμης Μονής αναλαμβάνει από σήμερα ο έγκριτος Ιεροψάλτης και Μουσικός κ. Παναγιώτης Μαρίνος

Την εν λόγω θέση κατείχε έως τώρα ο κ. Σάββας Βοζαΐτης, ο οποίος πλέον αναλαμβάνει την θέση του Πρωτοψάλτου της Μονής, καθότι ο μέχρι τούδε Πρωτοψάλτης κ. Ιωάννης Σούλης, ιατρός, αποχωρεί για προσωπικούς λόγους. 

Μια νέα σελίδα ανοίγει στη μακρά ιστορία του αναλογίου του Αγίου μας. Οι προεστώτες των ψαλτικών χορών της Μονής του Προστάτη και Πολιούχου μας έχουν την μεγάλη ευθύνη της ανάδειξης αφενός μεν του εντόπιου ψαλτικού ιδιώματος, αφετέρου δε της μετάδοσης των μύχιων προσευχητικών λυγμών κάθε ζακυνθινής ψυχής ενώπιον του Αγίου της Συγγνώμης και της Ανεξικακίας, όπου μάλιστα -ως γνωστόν- συρρέουν χιλιάδες χιλιάδων προσκυνητές εκ περάτων

Ο νέος Λαμπαδάριος Παναγιώτης Μαρίνος έχει επί σειρά ετών δοκιμασθεί ανά τα ψαλτήρια της Ζακύνθου, κυρίως δε ως διευθύνοντος τους δύο Χορούς σε ένα ψαλτικό σώμα, στις πανηγύρεις του Αγίου Διονυσίου κατά τα τελευταία χρόνια! Για τον νέο Πρωτοψάλτη Σάββα Βοζαΐτη, τα λόγια είναι φτωχά. Συνοψίζονται στις λέξεις: Ήθος, Συνέπεια, Ποιότητα!

Ευχόμαστε από καρδιάς να επιτύχουν και οι δύο, μαζί με τους συνεργάτες τους στους δύο Χορούς, μακροημερεύοντας και αναπέμποντας μελωδικά και κατανυκτικά τις προσευχές όλων μας στον Ουρανό! Άξιος!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: