e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2016

Ο πανηγυρικός Εσπερινός για τον Άγιο Διονύσιο εν Ζακύνθω, χοροστατούντος του Αρχιεπισκόπου Κύπρου



Εσπέρας 16ης Δεκεμβρίου 2016, στην Μονή Στροφάδων και Αγίου Διονυσίου Ζακύνθου. Τον χοροστατούντα Μακ. Αρχιεπίσκοπο Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομο πλαισίωσαν οι Σεβ. Μητροπολίτες Δωδώνης κ. Χρυσόστομος, Κορωνείας κ. Παντελεήμων, Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Ευγένιος, Άρτης κ. Καλλίνικος, Καρπενησίου κ. Γεώργιος και οι Θεοφ. Επίσκοποι Θεουπόλεως κ. Παντελεήμων και Μεσαορίας κ. Γρηγόριος, καθώς επίσης ο οικείος Μητροπολίτης Σεβ. Ζακύνθου κ. Διονύσιος Δ΄. 
          Περί το τέλος του Εσπερινού ο Σεβ. Ζακύνθου ευχαρίστησε έναν-έναν τους Αρχιερείς, με πρώτο τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου για την παρουσία τους στην χειμερινή πανήγυρι του Αγίου της Συγγνώμης και κατόπιν το λόγο έλαβε ο ορισθείς ομιλητής της βραδιάς Σεβ. Κορωνείας κ. Παντελεήμων. Ο έμπειρος ομιλητής, αφού ευχήθηκε στον άγοντα τα ονομαστήριά του Μητροπολίτη Ζακύνθου, αναφέρθηκε στην πνευματική φυσιογνωμία του τιμωμένου Αγίου και πώς ο σύγχρονος άνθρωπος δύναται να μετάσχει στην αγιότητα Εκείνου. 
[Φωτογραφίες: Ιωάννης Πορφύριος Καποδίστριας]


















































Δεν υπάρχουν σχόλια: