e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2017

Ο Ζακύνθιος Αρχιμανδρίτης Δανιήλ Μπιάζης προήχθη σε Αρχιγραμματέα της Ιεράς Συνόδου του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας


Όπως πληροφορούμαστε από το παλαίφατο δευτερόθρονο Πατριαρχείο των Αλεξανδρέων, ο Ζακύνθιος Αρχιμανδρίτης Δανιήλ Μπιάζης προήχθη σήμερα και χειροθετήθηκε από τον ίδιο του Μακ. Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας κ.κ. Θεόδωρο Β΄, σε Αρχιγραμματέα της Ιεράς Συνόδου του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας

Η προαγωγή (μαζί με άλλες) έλαβε χώρα στο τέλος της σημερινής (18.1.2017) Πατριαρχικής Χοροστασίας για την εορτή των Αγίων Αθανασίου και Κυρίλλου, Πατριαρχών Αλεξανδρείας, στην Ιερά Πατριαρχική Μονή Αγίου Σάββα Αλεξανδρείας.

Η είδηση πλημμυρίζει με πολλή χαρά όλη τη Ζάκυνθο -Μητροπολίτες, Ιερατείο, Λαό και τη Μονή της μετανοίας του- από τη θέση αυτή μάλιστα του ευχόμαστε εκ βάθους αγαλλομένης καρδίας και σε ανώτερα να συγχαρούμε οσονούπω!!! Άξιος!!!
π. Π. Κ. 








Βιογραφικό Πανοσιολ. Αρχιμ. κ. Δανιήλ Μπιάζη

Ο Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτης κ. Δανιήλ Μπιάζης (κατά κόσμον Δημήτριος) γεννήθηκε στην Ζάκυνθο το έτος 1977. Μετά τα εγκύκλια γράμματα στην γενέτειρά του, φοίτησε στην Α.Ε.Σ. Βελλάς Ιωαννίνων και στην Θεολογική Σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Εκάρη Μοναχός στην Ιερά Μονή Στροφάδων και Αγίου Διονυσίου Ζακύνθου, χειροτονήθηκε Διάκονος στις 25 Δεκεμβρίου 1997 και Πρεσβύτερος στις 17 Σεπτεμβρίου 2006 από τον τότε Μητροπολίτη Ζακύνθου Χρυσόστομο Β΄(νυν Δωδώνης). Υπηρέτησε ως Ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως Ζακύνθου, ενώ διακόνησε επί πενταετία ως Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Υπεραγίας Θεοτόκου Σπηλαιωτίσσης Ζακύνθου, με εφημεριακά καθήκοντα στον ιστορικό Ναό Πεφανερωμένης πόλεως Ζακύνθου. 

Διακόνησε κατά καιρούς ιεραποστολικά το παλαίφατο Πατριαρχείο Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής σε Επαρχίες του στην Μοζαμβίκη, στην Ζάμπια και στο Μαλάουι. Απεσπάσθη με προτροπή της Α.Θ.Μ. του Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής κ.κ. Θεοδώρου Β΄ στο Πατριαρχείο Αλεξανδρείας και στην Ιερά Μητρόπολη Ζάμπιας και Μαλάουι, ως Πρωτοσύγκελός της και Ιερατικώς Προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αγίου Αλεξάνδρου της Ελληνικής Κοινότητας Λουσάκα Ζάμπιας. Κληθείς υπό της Α.Θ.Μ. στην έδρα του Πατριαρχείου στην Αλεξάνδρεια, διορίσθηκε Ιερατικώς Προϊστάμενος του Ιερού Ναού Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Αλεξάνδρειας. 

Στις 18 Ιανουαρίου 2017, προήχθη υπό της Α.Θ.Μ. του Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής σε Αρχιγραμματέα της Ιεράς Συνόδου του παλαίφατου Πατριαρχείου Αλεξανδρείας.

-->

Δεν υπάρχουν σχόλια: