e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2017

Ο Σύλλογος Κρητών Ζακύνθου τίμησε απόψε με ειδική εκδήλωση τον όσιο Ιωσήφ τον Σαμάκο




















Με ικανοποιητική προσέλευση ενδιαφερομένων Ζακυνθινών, στο Πνευματικό Κέντρο της πόλης του νησιού μας, πραγματοποιήθηκε απόψε η από ημερών αναγγελθείσα εκδήλωση, την οποία διοργάνωσε ο δραστήριος Σύλλογος Κρητών Ζακύνθου «Η Μεγαλόνησος», για να τιμήσει τον εν Ζακύνθω ευρισκόμενο (από το 1669) Άγιο της Κρήτης Ιωσήφ τον Σαμάκο, στο πλαίσιο μάλιστα της αποψινής και αυριανής πανηγύρεώς Του στην κωμόπολη Γαϊτάνι.

Θερμές προσλαλιές στη βραδιά έκαναν η κ. Μαρία Νεονάκη, Πρόεδρος των Κρητών Ζακύνθου, ο Σεβ. Μητροπολίτης Δωδώνης κ. Χρυσόστομος (εκ προσώπου του ασθενούντος εν Αθήναις Μητροπολίτου Ζακύνθου κ. Διονυσίου Δ΄) και ο Δήμαρχος Ζακύνθου κ. Παύλος Κολοκοτσάς. 

Κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο κ. Εμμανουήλ Κ. Δουνδουλάκης, Επίκουρος Καθηγητής Πατριαρχικής Ανωτάτης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Κρήτης, ο οποίος επιτυχώς ανέπτυξε το θέμα: «Ο Όσιος Ιωσήφ ο ηγιασμένος, ως φορέας της εν Χριστώ καταλλαγής και εκφραστής της ενότητας μεταξύ Ζακύνθου και Κρήτης. Σπουδή στο Βίο και την Υμνογραφία του Οσίου. Μηνύματα στο σήμερα»

Την βραδιά πλαισίωσαν μουσικά -τέρποντας τους θεατές | ακροατές- το Ζακυνθινό Εκκλησιαστικό Αναλόγιο «Θ. Κουρκουμέλης - Κοθρής», υπό την διεύθυνση του έγκριτου Χοράρχη κ. Παναγιώτη Μαρίνου και το  Μουσικό Σύνολο «Ιόνιο κύμα», υπό την διεύθυνση του πεπειραμένου Μαέστρου και Συνθέτη κ. Τιμοθέου Αρβανιτάκη.

[Φωτο-ανταπόκριση: π. Νικόδημος Κεφαλληνός | ρεπορτάζ: π. Π. Κ.]

Δεν υπάρχουν σχόλια: