e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2017

Παρουσιάστηκε η αρχειοθέτηση και ψηφιοποίηση του αρχείου της Θεολογικής Σχολής και της Μονής της Χάλκης


















































Στο Μεγάλο Συνοδικό της Σχολής με την ευκαιρία της συμπληρώσεως πέντε ετών Ηγουμενίας του Σεβ. Μητροπολίτου Προύσης κ Ελπιδοφόρου στην Ι. Σταυροπηγιακή και Πατριαρχική Μονή Αγίας Τριάδος Χάλκης, παρουσιάστηκε ενώπιον του Πατριάρχου και της Εφορείας της Ιεράς Θεολογικής Σχολής της Χάλκης το έργο το οποίο πέντε έτη τώρα ο Ηγούμενος μας και με την αρρωγή της Αδελφότητος, υλοποίησε. 

Μέσα σε αυτά τα πέντε έτη ολοκληρώθηκε η αρχειοθέτηση και ψηφιοποίηση του πολύτιμου αρχείου της Θεολογικής Σχολής και της Μονής από τον καθηγητή κο Αγαμέμνονα Τσελίκα και των συνεργατών του, με την αρωγή της Ανωτάτης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Θεσσαλονίκης και του διευθυντού αυτής Πρωτοπρεσβυτέρου Γρηγορίου Σταμκοπούλου, οργανώθηκε η ψηφιοποίηση της βιβλιοθήκης της Σχολής καθώς και αναβαθμίστηκε το πρόγραμμα καταλογογραφήσεως αυτής, επίσης στο έργο της καταλογογραφήσεως της βιβλιοθήκης μεγάλη και σημαντική ήταν και είναι η προσφορά της Βιβλιοθήκης της Βουλής των Ελλήνων η οποία εκπροσωπήθηκε από την κ. Ελένη Δρούλια και τον κ. Δημήτριο Ζαζά. Το έργο της ψηφιοποιήσεως έχει εξ ολοκλήρου χρηματοδοτηθεί από τον ΟΠΑΠ ενώ η εταιρεια FUJITSU παρείχε και παρέχει τον εξοπλισμό καθώς και την τεχνικη υποστήριξη του έργου αυτού. 

Ο υπεύθυνος της Βιβλιοθήκης Αρχιμανδρίτης Καισάριος Χρόνης με φοιτητές του προγραμματος ERASMUS κυριως από τα Πανεπιστήμια Ιονίου, Παντείου και την ΑΕΑΘ υλοποιεί το έργο τούτο. 

Επίσης στον περίπατο όπου πραγματοποίησε ο Πατριάρχης μαζί με τους επισήμους παρουσιάστηκε και το πρόγραμμα αναπλάσεως των κήπων της Σχολής όπου υπεύθυνος αυτού είναι ο κ. Νικόλαος Θυμάκης και ο Ιεροδιάκονος Γεδεών Βαρυτίμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: