e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2017

Πατριαρχική Χοροστασία στη Μονή της Χάλκης προς τιμήν του Αγίου Φωτίου


O Οικουμενικός Πατριάρχης κ. κ. Βαρθολομαίος, χοροστάτησε στην Θεία Λειτουργία η οποία τελέσθηκε στο Καθολικό της Ι. Σταυροπηγιακής και Πατριαρχικής Μονής Αγίας Τριάδος Χάλκης επί τη μνήμη του Ιερού Φωτίου Αρχιεπισκόπου Κωνσταντινουπόλεως του Ομολογητού και Ανιδρυτού της Ιεράς Μονής.

Από του Ιερού Βήματος παρευρέθηκαν συμπροσευχόμενοι ο Πρόεδρος της Εφορείας της Θεολογικής Σχολής Χάλκης Σεβ. Μητροπολίτης Γέρων Δέρκων κ. Απόστολος, τα μέλη αυτής Σεβ. Μητροπολίτης Πριγκηποννήσων κ. Ιάκωβος, ο Σεβ Μητροπολίτης Μύρων κ. Χρυσόστομος, ο Σεβ. Μητροπολίτης Τρανουπόλεως κ. Γερμανός, επίσης ο Σεβ. Μητροπολίτης Μυριοφύτου κ. Ειρηναίος, ο Θεοφ. Επισκοπος Αλικαρνασού κ. Αδριανός και ο Θεοφ. Επίσκοπος Αρούσης κ. Αγαθόνικος (Πατριαρχείο Αλεξανδρειας) και ο Ηγούμενος της Μονής Οσίου Διονυσίου εν Ολύμπω Αρχιμανδρίτης κ. Μάξιμος. 

Επίσης παρευρέθησαν η Πρόξενος της Ιταλίας Πρέσβειρα κα Federica Ferrari Bravo, ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδος στην Κων/πολη Πρέσβυς κ. Ευάγγελος Σέκερης, Άρχοντες Οφφικιάλοι της Μ. τ. Χ. Εκκλησίας, εκπρόσωποι της Βουλής των Ελλήνων και πλήθος κόσμου.




























































Δεν υπάρχουν σχόλια: