e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Παρασκευή 31 Μαρτίου 2017

Εκοιμήθη ο Ζακύνθιος Ψάλτης Φώτιος Κοργιανίτης

Γράφει ο π. Παναγιώτης Καποδίστριας 


Με λύπη πληροφορούμαστε την πρόωρη κοίμηση ενός καλού Ζακυνθινού, πιστού και ενεργού θιασώτη των πατρογονικών παραδόσεων, του Φώτη Κοργιανίτη, της γνωστής οικογενείας των Οινοποιών. 

Ο μεταστάς υπέστη ανακοπή καρδίας απόψε τη νύκτα και -δυστυχώς- επήλθε το απευκταίο. Ήταν 61 ετών και δραστηριοποιείτο σε διάφορα ψαλτήρια του νησιού μας, κυρίως δε από την θέση του βοηθού ψάλτου του αριστερού χορού της Μονής Στροφάδων και Αγίου Διονυσίου εν Ζακύνθω, υπό τον Χοράρχη Σάββα Βοζαΐτη και τώρα υπό τον Παναγιώτη Μαρίνο.

Η τελευταία εμφάνισή του ήταν την προηγούμενη Κυριακή, 26 Μαρτίου 2017, εδώ στο Μπανάτο της Ζακύνθου, στο πλαίσιο της παρουσίας της Χορωδίας Εκκλησιαστικό Αναλόγιο Θ. Κουρκουμέλης-Κοθρής, υπό τον μαέστρο Παναγιώτη Μαρίνο, κατά την θεομητορική - μεγαλοβδομαδιάτικη βραδιά του Μορφωτικού Κέντρου Λόγου "Αληθώς". Από εκεί προέρχεται και η ανωτέρω φωτογραφία του μεταστάντος.

Ευχόμαστε από καρδίας ο Άγιος Θεός να τον αναπαύσει μεταξύ των δικαίων και των ψαλλόντων κύκλωθεν του Ουρανίου Θυσιαστηρίου! Γένοιτο! 

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

πολυ νεος για να φυγει..Αιωνια του η μνημη κι ας προσευχονται για μας Ολοι εκει.. στη γειτονια των Αγγελων.Απο την ολλανδια συλληπουμαι την οικογενεια του Ντανα Καπωνη.