e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Σάββατο 18 Μαρτίου 2017

Ο δίσκος του Σταυρού, διακοσμημένος με βιολέτες, εν Βανάτω Ζακύνθου
















Με αρωματικές βιολέτες από τις αυλές και τους κήπους του Μπανάτου, που προσέφεραν ευχαρίστως οι πιστές νοικοκυρές, διακοσμήθηκε υπέροχα ο δίσκος του Ναού της Φανερωμένης (το παραδοσιακό "βατσέλι"), στο μέσο του οποίου ετέθη ο Τίμιος Σταυρός, για την αυριανή Κυριακή και Τελετή της Σταυροπροσκυνήσεως. Καλές Ενορίτισσες και παιδιά βοήθησαν στο εθιμικό αυτό στόλισμα και το αποτέλεσμα είναι θαυμαστό, όπως αποδίδεται στις ανωτέρω φωτοστιγμές! 

Παράλληλα, ένα άλλο συνεργείο Ενοριτισσών εργάστηκε φιλότιμα και φιλόπονα για την ετοιμασία των "ματζέτων" με τις βιολέτες (εννοούμε τα ματσάκια με πρασινάδα λεβάντας ή αγριολεβάντας και βιολέτες), τα οποία -κατά την ισχύουσα παράδοση- θα διανεμηθούν στους εκκλησιασθησόμενους αύριο το πρωί. 

Με το καλό, λοιπόν, και του χρόνου με υγεία και κάθε ευλογία, να ξαναπροσκυνήσουμε -τηρώντας τα έθιμά μας- τον Σταυρό του Κυρίου!

Δεν υπάρχουν σχόλια: