e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Τρίτη 18 Απριλίου 2017

Μεγάλη Εβδομάδα και Λαμπρή 2017 στην Τένεδο [22 ενδεικτικά video]








Σχόλιο: π. Παναγιώτης Καποδίστριας

Από την Μεγάλη Πέμπτη έως την Δευτέρα του Πάσχα του 2017, στην Τένεδο των ονείρων και της ψυχής μας, ο Θεοφ. Επίσκοπος Ερυθρών κ. Κύριλλος, νέος και έγκριτος Αρχιερέας του Οικουμενικού Θρόνου, βοηθός μάλιστα του Πατριάρχου του Γένους κ.κ. Βαρθολομαίου, θέλησε να κραυγάσει το θριαμβικό μήνυμα της Αναστάσεως εκεί όπου η σιωπή είναι λαλέουσα και συνάμα σπαρακτική. Νωρίτερα ύψωσε εν μέσω εσταυρωμένης Εκκλησίας τον επί Ξύλου αδίκως Κρεμασθέντα. 

Κι όλα τούτα, όντας προεστός της συνάξεως και της "μικράς ζύμης" ελαχιστότατων ψυχών, μετρημένων στα δάκτυλα, οι οποίες πάντως -όπως μαρτυρούν τα δημοσιευόμενα κατωτέρω 22 (!) ενδεικτικά βιντεάκια της κ. Ευαγγελίας Φατσέα- έσπασαν τη σιωπή κι εξακτινώθηκαν δεητικά στον Θρόνο της θείας Μεγαλειότητος, ταυτόχρονα πάντως ακούστηκαν έως εμάς και ως μαρτυρία - διαμαρτυρία για το Μέγα Άδικο που υπέστησαν άπαντες οι Αθώοι Εσταυρωμένοι του Γένους των Ρωμηών, στους τόπους εκείνους τους εμπερίστατους, του Λυγμού και της Οδύνης

Μαζί με τον αγαπητό και σεβαστό συμφοιτητή και άξιο Ιεράρχη της πάλαι ποτέ διαλαμψάσης Επισκοπής Ερυθρών π. Κύριλλο, δάκρυα συγκινήσεως χέοντες, αναφωνούμε από βάθους καρδίας: "Ἀνέστη Χριστός καί σύ καταβέβλησαι. Ἀνέστη Χριστός καί πεπτώκασι δαίμονες. Ἀνέστη Χριστός καί χαίρουσιν ἄγγελοι. Ἀνέστη Χριστός, καί ζωή πολιτεύεται. Ἀνέστη Χριστός καί νεκρός οὐδείς ἐπί μνήματος. Χριστός γάρ ἐγερθείς ἐκ νεκρῶν, ἀπαρχή τῶν κεκοιμημένων ἐγένετο."!

Λοιπόν, είναι σίγουρο πως οι ψυχές των εν πικρία και θλίψει και διωγμώ ή δουλεία κεκοιμημένων κατοίκων της ωραίας Τενέδου ολοένα θ' αναγαλλιάζουν από τα μνήματά τους ή μπορεί και να κυκλοφορούν ήδη στα σκιερά καλντερίμια και τα δειλά ξέφωτα του σκλάβου νησιού τους, έχοντας και κατέχοντας πλέον ουσιαστική Ελπίδα Αναστάσεως! Γένοιτο! Χριστός ανέστη αληθώς!!!

























Δεν υπάρχουν σχόλια: