e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Σάββατο 15 Απριλίου 2017

Μήνυμα Πάσχα 2017 του Μητροπολίτου Ζακύνθου κ. Διονυσίου Δ΄ [κείμενο + video]



ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ Δ΄
ΧΑΡΙΤΙ ΚΑΙ ΕΛΕΕΙ ΘΕΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ

Προς
το Τίμιο Πρεσβυτέριο, τις Μοναστικές Αδελφότητες
και τον Ευσεβέστατο Λαό της εν Ζακύνθω Εκκλησίας

Αγαπητοί συνεορταστές, Χριστός Ανέστη!
Έντονοι οι παλμοί της χριστιανικής ευσεβείας μας ακούγονται και πάλι μέσα στη γαλήνη της ανοιξιάτικης τούτης νύχτας, παλμοί, που τους προκαλεί η μεγάλη γιορτή της Αναστάσεως του Κυρίου μας. Κι έχουμε ανάγκη από αυτή την αναστάσιμη πνευματική ευφορία, αφού είμαστε αναγκασμένοι να συνθλιβόμαστε καθημερινά μέσα στην καθημερινή σύγκρουση των δυνάμεων του αγαθού και του κακού, στον αδιάλλακτο αγώνα του πνεύματος και της ύλης.
Προβάλλεται όμως το ερώτημα: Τάχα έχουμε στη ζωή μας αυτή την ευφορία ή τη νιώθουμε στιγμιαία τούτη τη βραδιά; Την απάντηση την αφήνω σε Εσάς !
Οφείλω όμως να πω στην αγάπη Σας πως, αν μέχρι σήμερα δεν την έχουμε, μπορούμε να την αποκτήσουμε και να την διατηρήσουμε στην επίγεια πορεία μας. Αρκεί να πλησιάσουμε την πηγή της, πού είναι ο κενός Τάφος του Κυρίου μας και να αντλούμε από αυτήν διαρκώς νάματα Ζωής. Σε αυτή την πηγή της χαράς σβήνει την δίψα της κάθε ταλαιπωρημένη ανθρώπινη ύπαρξη. Από αυτήν το άτομο μέχρι και τον ευρύτερο κόσμο, που ονομάζεται οικογένεια, κοινωνία, έθνος, ανθρωπότητα, μπορεί να αντλεί γαλήνη στην ταραχή, στήριξη στις παρακρούσεις και φως στο σκοτάδι των τραγικών ημερών.
Σε αυτή την πηγή μυστικής πνευματικής δυναμικότητος και εμπνεύσεων ουρανίων μπορεί η ψυχή να σκύβει με πίστη και ταπείνωση και να παίρνει σθένος και δύναμη. Διατηρώντας πάντα ζωντανή σχέση με αυτή την αθάνατη πηγή της όντως Χαράς, αλλά και την ευλογία της Χάριτος, ας διατηρήσουμε αδιάσπαστη την «ενότητα της πίστεως και την κοινωνία του Αγίου Πνεύματος» κι αν δεν την έχουμε, ας προσπαθήσουμε, ξεκινώντας από την σημερινή μεγάλη γιορτή, να την επιτύχουμε.
Εύχομαι η Χάρις του Κενού Μνημείου, του Παναγίου και Ζωοποιού Τάφου να γεμίζει με φως την ζωή μας, να παραμερίζει κάθε ταραχή και ανησυχία της καρδιάς μας και όλοι να βρούμε τον ασφαλή δρόμο προς την πνευματική Ανάσταση. Τον δρόμο που όλη η ανθρωπότητα μπορεί να βαδίσει μόνον εάν λάβει οδηγό της παντοτινό και αχώριστο το Φως της Αγίας Αναστάσεως.

Διάπυρος προς τον Αναστάντα Κύριον ευχέτης Σας
Ο Μητροπολίτης
+ο Ζακύνθου Διονύσιος Δ΄

Δεν υπάρχουν σχόλια: