e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Πέμπτη 20 Απριλίου 2017

Η Αναστάσιμη Σύναξη της Νέας Πέμπτης 2017 στη Βαγγελίστρα Μαριναίικων Μπανάτου



Πρωί Πέμπτης της Διακαινησίμου, 20ής Απριλίου 2017, στο ναΐδριο των Αβουραίων, στους κατάφυτους ελαιώνες του συνοικισμού των Μαριναίικων εν Βανάτω της Ζακύνθου. 
          Συλλειτούργησαν ο οικείος Εφημέριος π. Παναγιώτης Καποδίστριας και ο προσκεκλημένος π. Ιωάννης Ρένεσης, Εφημέριος Φαγιά και Δράκα. Παρέστη στο Ιερό Βήμα, συμπροσευχόμενος, ο γείτονας του ναού π. Νικόλαος Αβούρης, Εφημέριος Πλάνου. 
          Ομίλησε επίκαιρα ο οικείος Εφημέριος περί της Θείας Λειτουργίας και Ευχαριστίας ως μετοχής και κοινωνίας του Σταυρού, του Τάφου, κυρίως δε της Αναστάσεως του Κυρίου Ιησού. 
          Έγινε Αρτοκλασία, ευλογήθηκαν τα πασχαλινά αυγά, μετά δε το πέρας της θείας Λειτουργίας ακολούθησαν πλούσια κεράσματα έξω από τον ναό, προσφορά τόσο της ιδιοκτήτριας κ. Έλλης Αβούρη, όσο και των περιοίκων Κυριών. 
          Ακόμη μια σεμνή πανήγυρις της Βαγγελίστρας ολοκληρώθηκε. Ήταν η 12η φορά που λειτουργήθηκε τέτοια μέρα ο ναός, στη νέα περίοδο της "ζωής" του, μετά την καταστροφή της πρώτης μορφής του από τους Σεισμούς του Αυγούστου 1953.
[Φωτογραφίες: Ιωάννης Πορφύριος Καποδίστριας]





























































Δεν υπάρχουν σχόλια: