e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Δευτέρα 15 Μαΐου 2017

Ο μαρτυρικός Αρχιεπίσκοπος Αχρίδος επισκέφτηκε τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών

15.5.2017 
Ρεπορτάζ για το Ραδιόφωνο της Εκκλησίας: Μάκης Αδαμόπουλος | Φωτογραφίες: Χρήστος Μπόνης  


Τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο επισκέφθηκε σήμερα ο Αρχιεπίσκοπος Αχρίδος κ. Ιωάννης. 

Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών ανέφερε ότι «σήμερα είναι μία ιδιαίτερη μέρα. Έχουμε επισκέπτη έναν αδελφό Αρχιερέα, ο οποίος έχει ζήσει έντονα τη μαρτυρία του Χριστού. Ευχόμαστε να συνεχίσει τους αγώνες του και τις προσπάθειες του και όλα αυτά στο τέλος γίνονται δόξα». 

Ο Αρχιεπίσκοπος Αχρίδος ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο κ. Ιερώνυμο, του ανέφερε τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει και, όπως είπε, «ζητήσαμε την ευχή του να εξομαλυνθεί η κατάσταση».

Σημειωτέον ότι ο Αρχιεπίσκοπος Ιωάννης αύριο θα ανακηρυχθεί επίτιμος διδάκτορας του Τμήματος Κοινωνικής Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, στο πλαίσιο των επετειακών εκδηλώσεων για τα 180 χρόνια από της ιδρύσεως του ιδρύματος.


















Δεν υπάρχουν σχόλια: