e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Τετάρτη 12 Ιουλίου 2017

Αγρυπνία προς τιμήν του Οσίου Παϊσίου του Αγιορείτου στον Ναό Φανερωμένης πόλεως Ζακύνθου


Τη νύκτα της 11ης προς την 12 Ιουλίου 2017,  του Οσίου Παϊσίου του Αγιορείτου, πραγματοποιήθηκε Αγρυπνία προς τιμήν Του, στον Ναό της Πεφανερωμένης πόλεως Ζακύνθου. Συλλειτούργησαν οι Αρχιμανδρίτες Γεράσιμος Πυριόχος και Σεραφείμ Κονίδης, ο Ιερομόναχος Νικόδημος Κεφαλληνός, ο Πρεσβύτερος Ιωάννης Ρένεσης και ο Πρωτοδιάκονος Ανδρόνικος Αγαλιανός, οι οποίοι πλαισίωσαν τον Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο π. Παναγιώτη Καποδίστρια. Έψαλε τα κατανυκτικά τροπάρια της ιεράς Ακολουθίας πολυμελής ομάδα Ιεροψαλτών, ενώ συμμετείχε πληθώρα πιστών, οι οποίοι ευλαβούνται τον κοσμαγάπητο νέο Όσιο της Ορθόδοξης Εκκλησίας. 
          Ομίλησε απ' άμβωνος ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος, ο οποίος τόνισε, μεταξύ άλλων: "Ο νεοδιακηρυχθείς από το Οικουμενικό Πατριαρχείο Όσιος της Εκκλησίας μας, το καύχημα του σύγχρονου Άθωνα, Παΐσιος ο ηγιασμένος, το αγγελικό τεριρέμ, κατόρθωσε ν' ανοίξει την πύλη του Παραδείσου δίχως οποιανδήποτε κοσμική αίγλη και μόρφωση επίγεια, αλλά με το καταλληλότερο κλειδί: την απλότητα και την παρρησία της ταπείνωσής Του. Έτσι, ο Νυμφίος Χριστός ανέδειξε Ουρανοπολίτη τον επίγειο άγγελο, τον καλό, αγαθό και πιστό δούλο Του Παΐσιο τον Απλού, αυτόν, ο οποίος, καθ' όλη την πονεμένη -λόγω πολλών ασθενειών και κινδύνων- μοναχική ζωή του, θεώρησε τον εαυτό του ένα τίποτε, αλλά ήδη απολαμβάνει τα δώρα της Θεώσεως εκ μέρους του Δικαιοκρίτη Θεού. Καθ' όλη την βιοτή του σήκωνε το πένθος των ανθρώπων, αναπαύοντας πολλές ψυχές σκοτισμένες και παραπαίουσες, οπότε ο Ουρανός τον αντιδώρησε -άξια και δίκαια- με θαυμαστό οξασμό από την άφθιτη θεία Δόξα. Τώρα, όντας εν εικόνι στο μέσο της Αγρυπνίας μας, δεν έχει αποφύγει τις εν τω κόσμω υποθέσεις μας, αλλά αποτελεί έναν ασφαλή πρέσβη όλων μας πλάι στον θρόνο της μεγαλειότητας του Κυρίου των Δυνάμεων."








































Δεν υπάρχουν σχόλια: