e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Πέμπτη 27 Ιουλίου 2017

Εόρτια εσπέρια για την Οσία Ειρήνη Χρυσοβαλάντου στον Ναό της Θείας Αναλήψεως και Αγ. Τεσσαράκοντα πόλεως Ζακύνθου


Εσπέρας Πέμπτης, 27ης Ιουλίου 2017, στον ιστορικό Ναό της Θείας Αναλήψεως και Αγίων Τεσσαράκοντα πόλεως Ζακύνθου, όπου η αγαπητή σε όλους Μοναχή Ειρήνη, άγουσα τα ονομαστήριά της, διοργανώνει εόρτια σύναξη προς τιμήν και μνήμην της Οσίας Μητρός ημών Ειρήνης της Χρυσοβαλάντου. Μάλιστα η ευλαβής Μοναχή εκκλησιάζει μια νέα Εικόνα της Οσίας προστάτιδός της, δια χειρός του Ζακυνθίου αγιογράφου κ. Νικολάου Μπιάζη-Σεντή. 
     Ευάριθμοι πιστοί παρέστησαν στον Εσπερινό, έγιναν Αρτοκλασίες, ο δε Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος π. Παναγιώτης Καποδίστριας ομίλησε περί της αξίας και προσφοράς του Μοναχισμού στην κοινωνία μας. Συμμετείχαν ο οικείος Εφημέριος Πρωτοπρεσβύτερος Χαράλαμπος Κυπριώτης και ο Διάκονος Παναγιώτης Παράσχης. 
[Φωτογραφίες: Γιάννης Χρ. Σούρμπης και συνεργάτες της Ενορίας]
























































Δεν υπάρχουν σχόλια: