e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Σάββατο 26 Αυγούστου 2017

70 κατανυκτικές φωτο-στιγμές από το Αρχιερατικό Συλλείτουργο των "Μπασιμάτων" του Αγίου Διονυσίου εν Ζακύνθω (26.8.2017)


Πρωί Σαββάτου, 26ης Αυγούστου 2017, στο Καθολικό της Μονής Στροφάδων και Αγίου Διονυσίου, στην πόλη της Ζακύνθου, για την απόδοση της αυγουστιάτικης εορτής του Αγίου της Ανεξικακίας. Από τις 8 έως τις 11 το πρωί τελέστηκε επίσημο και κατακυκτικό Αρχιερατικό Συλλείτουργο, στο οποίο έλαβαν μέρος οι Σεβ. Μητροπολίτες Δωδώνης κ. Χρυσόστομος, Ζακύνθου κ. Διονύσιος Δ΄ και Ζάμπιας και Μαλάουι κ. Ιωάννης. Το Ευαγγέλιο απέδωσε -κατά το ζακύνθιο μουσικό ύφος- ο Πρωτοπρεσβύτερος Χρήστος Μαρούδας, το δε εόρτιο κήρυγμα απ' άμβωνος έκανε ο Αρχιμανδρίτης Διονύσιος Λυκογιάννης, Ιεροκήρυκας Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. 

[Φωτορεπορτάζ: Ιωάννης-Πορφύριος Καποδίστριας]










































































































































Δεν υπάρχουν σχόλια: