e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Σάββατο 26 Αυγούστου 2017

Τα "Μπασίματα" του Αγίου Διονυσίου [live - Ionian Tv]


Πρωί Σαββάτου, 26ης Αυγούστου 2017, στο Καθολικό της σεβασμίας Μονής Στροφάδων και Αγίου Διονυσίου, στην πόλη της Ζακύνθου. 
     Πρόκειται για την Απόδοση της θερινής εορτής του Προστάτου Αγίου του νησιού. Από τις 8 έως τις 11 το πρωί τελείται Αρχιερατικό Συλλείτουργο, στο οποίο λαμβάνουν μέρος οι Σεβ. Μητροπολίτες Δωδώνης κ. Χρυσόστομος, Ζακύνθου κ. Διονύσιος Δ΄ και Ζάμπιας και Μαλάουι κ. Ιωάννης. 
     Στις 11 π.μ. ακριβώς, το σεπτό Σκήνωμα του Αγίου της Συγγνώμης λιτανεύεται τρις εντός του Ναού Του, αποτίθεται στην Ωραία Πύλη, αναπέμπεται Δέηση υπέρ υγείας πάντων και πασών κι έτσι κλείνει του εορταστικό τριήμερο, το οποίο εφέτος συμπίπτει με τη συμπλήρωση τριακοσίων ετών από της Μετακομιδής του Αγίου από τα Στροφάδια στη Ζάκυνθο (1717-2017).



Δεν υπάρχουν σχόλια: