e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Δευτέρα 13 Νοεμβρίου 2017

Αρχιερατικό Συλλείτουργο για τον Άγιο Ιωάννη τον Χρυσόστομο και τα ονομαστήρια του Μητροπολίτου Δωδώνης κ. Χρυσοστόμου


Πρωί Δευτέρας, 13ης Νοεμβρίου 2017, στο Καθολικό της Μονής Στροφάδων και Αγίου Διονυσίου εν Ζακύνθω, όπου υπάρχει Παρεκκλήσιο του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου, θησαυρίζεται μάλιστα ιερό Λείψανό Του. 
     Αγομένων των ονομαστηρίων του Σεβ. Μητροπολίτου Δωδώνης κ. Χρυσοστόμου, ο ίδιος προέστη στην εόρτια Ευχαριστιακή Σύναξη, συλλειτουργούντος του οικείου Μητροπολίτου Σεβ. Ζακύνθου κ. Διονυσίου Δ΄ και συμμετεχόντων Ζακυνθίων και εξ Αθηνών. 
     Ομίλησε απ' άμβωνος ο Αρχιμανδρίτης Σπυρίδων Κατραμάδος (Γραμματέας της Ειδικής Συνοδικής Επιτροπής Προσκυνηματικών Περιηγήσεων), αναφερθείς τόσο στο αγέρωχο παράστημα του τιμωμένου Αγίου, όσο και στον εορταζόμενο Ιεράρχη. 
     Μετά την θεία Λειτουργία, ο Σεβ. Δωδώνης δέχτηκε τις ευχές του Κλήρου και του Λαού στο Αρχονταρίκι της Μονής. 
60 φωτογραφίες: Ιωάννης Πορφύριος Καποδίστριας






















































































































Δεν υπάρχουν σχόλια: