e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Πέμπτη 9 Νοεμβρίου 2017

Το συγκλονιστικό video της κοίμησης του Μητροπολίτου Μάνης Χρυσοστόμου την ώρα του "Σε υμνούμεν..." (Αρεόπολη, 8.11.2017)










Σχολιάζει ο π. Ιάσων Κεσέν

Τέτοια μέρα πριν κάποια χρόνια, χειροτονήθηκα Διάκονος. Όταν βγήκαμε απ' το Ναό, ο Άγιος Κερκύρας που χειροτόνησε την αναξιότητά μου, με πιάνει πατρικά από τον ώμο και μου λέει “διάκο, σου εύχομαι να πεθάνεις πάνω στην Αγία Τράπεζα”. 

Πριν λίγο, είδα το βίντεο που κυκλοφόρησε με την οσία τελευτή του μακαριστού Μάνης Χρυσοστόμου. Τα τελευταία λόγια που είπε ήταν “τα σα εκ των σων, Σοι προσφέρομεν”. 

Όταν χειροτονήθηκα πρεσβύτερος, ένας καλός Κερκυραίος παπάς μου έκανε δώρο ένα πλαστικοποιημένο χαρτάκι που έγραφε “τέλεσε την κάθε Λειτουργία, σα να είναι η τελευταία της ζωής σου”

Την ευχή του μακαριστού Επισκόπου Μάνης να έχουμε. Μεγάλο σχολείο η κοίμησή του για όλους τους παπάδες, ανεξαρτήτως βαθμού! Μακάρι όλοι μας να λήξουμε έτσι!












1 σχόλιο:

apelef είπε...

Την ευχή του να έχουμε! Σε υμνούμεν η τελευταία του λέξη και ειρηνική η εις Ουρανούς Ανάβαση! Το συγκλονιστικό του video είναι το πόσο ζούσε την Θ. Λειτουργία και αυτό φαίνεται στην κορύφωση από το 15ο λεπτό περίπου. Επίσης και από το τελευταίο του κήρυγμα από το 5ο λεπτό περίπου φαίνεται η έμπονος κραυγή του και η αγάπη του για το ποίμνιο του. Άξιος ο Ιεράρχης αυτός και αφού τελείωσε την σύντομη ζωή του εδώ και σύντομη διακονία του σε αυτήν την επαναλαμβάνω σύντομη ζωή, τώρα ας απολαύσει την αιώνια ζωή και παντοτινή, αμήν γένοιτο! Καλή δύναμη σε όλους μας, το πνευματικό σθένος αυτού του Ιεράρχη ας μας ενισχύει στον καθημερινό μας αγώνα!