e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου 2017

Ο Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας Αναστάσιος, με αποκλειστική συνέντευξη, στις «Ιστορίες» του ΣΚΑΪ [πλήρες video]


Μια αποκλειστική συνέντευξη του Αρχιεπισκόπου Αλβανίας Αναστάσιου παρουσίασαν το βράδυ της Τρίτης, 19.12.2017, οι «Ιστορίες» στον ΣΚΑΙ με τους Αλέξη Παπαχελά, Σία Κοσιώνη, Παύλο Τσίμα και Τάσο Τέλλογλου. 

Ο Αλέξης Παπαχελάς συνάντησε τον Αρχιεπίσκοπο Τιράνων, Δυρραχίου και Πάσης Αλβανίας και συζήτησε μαζί του για το έργο του στα 25 χρόνια που ηγείται της Ορθοδοξίας στην Αλβανία, την προσέλκυση πιστών, την ανοικοδόμηση και αναστήλωση των ναών και μοναστηριών, την ανασύσταση όλων των λειτουργικών δομών της Εκκλησίας, αλλά και την ανθρωπιστική, εκπαιδευτική και πολιτιστική του δράση. 

Μίλησε επίσης για τα ζητήματα του Ελληνισμού στην Αλβανία και τις δικές του σχέσεις με την αλβανική κυβέρνηση, ενώ απαντά στα σύγχρονα ζητήματα της οικονομικής κρίσης, της παγκοσμιοποίησης αλλά και της συνύπαρξης της Δύσης με το Ισλάμ. 


Δεν υπάρχουν σχόλια: