e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Σάββατο 20 Ιανουαρίου 2018

Αρχιερατική Λειτουργία στο Porto της Πορτογαλίας (20.1.2018)


Ο Σεβ. Μητροπολίτης Ισπανίας και Πορτογαλίας κ. Πολύκαρπος, ευρισκόμενος στην Πορτογαλία για ποιμαντική περιοδεία, το Σάββατο 20 Ιανουαρίου 2018, προεξήρχε κατανυκτικής Ευχαριστιακής Συνάξεως, στην Ορθόδοξη Ενορία του Αγίου Παντελεήμονος, στο Πόρτο της Πορτογαλίας, κατά την διάρκεια της οποίας τέλεσε την εις Πρεσβύτερον χειροτονία του Διακόνου Μιχαήλ Ντουμάνσκυ.      
     Στην θεία Λειτουργία συμμετείχε ο Αρχιμανδρίτης Φίλιππος Jagnisz, Αρχιερατικός Επίτροπος Πορτογαλίας, Νήσων και Γαλικίας, όπως και άλλοι ιερείς. Ο π. Ivan Buhakov, εξάλλου, έλαβε από τον Μητροπολίτη το οφίκιο του Οικονόμου. Στην απόλυση ο Σεβ. κ. Πολύκαρπος συνεχάρη τον νεοχειροτονημένο Πρεσβύτερο Μιχαήλ και ευχαρίστησε όλους τους εκκλησιασθέντες για την ευλογημένη παρουσία τους και την όλη συμπαράσταση στο έργο της Ορθόδοξης Εκκλησίας, που παροικεί στη χώρα. 
     Η Πρέσβης της Ουκρανίας στην Πορτογαλία κ. Inna Ognivets παρακολούθησε την Λειτουργία, καθώς επίσης ο Πρόξενος της Ουκρανίας στο Πόρτο Ανατόλι Κοβάλ και άλλοι εκπρόσωποι του διπλωματικού σώματος.
































-->

Δεν υπάρχουν σχόλια: