e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Δευτέρα 19 Μαρτίου 2018

Η Παρασκευή (Ελένη) Παράσχη ανακηρύχτηκε Διδάκτορας του Πανεπιστημίου Πατρών


Γράφει ο π. Παναγιώτης Καποδίστριας

Με μεγάλη χαρά και ικανοποίηση πληροφορούμε τους αναγνώστες μας ότι μια Μπανατιώτισσα επιστήμονας, η βιολόγος Παρασκευή (Ελένη) Παράσχη, κόρη των μακαριστών Τιμοθέου και Νίκης, σύζυγος δε Γρηγορίου Μακρυπόδη από το Μουζάκι και μητέρα δύο θυγατέρων, μετά από επιμονή και υπομονή στα θρανία της δια βίου μόρφωσης, κατόρθωσε προ ημερών να ανακηρυχθεί Διδάκτορας του Πανεπιστημίου Πατρών.

Η διδακτορική διατριβή της νέας Διδάκτορος πραγματοποιήθηκε στο Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων του ανωτέρω Πανεπιστημίου. Το θέμα της ήταν η δημιουργία ενός ολιστικού μοντέλου για τη μέτρηση της απόδοσης των αεροδρομίων. Το Airport Business Excellence Model είχε θερμή υποδοχή από 143 αεροδρόμια σε 92 χώρες του κόσμου και τα αποτελέσματα της μελέτης ήταν αρκετά καινοτόμα κι επιστημονικώς στιβαρά, ώστε να λάβει παμψηφεί Άριστα από την επταμελή Επιτροπή εξέτασης της διδακτορίας.

Από τη θέση αυτή και διερμηνεύοντας τα αισθήματα όλων των Ενοριτών μας συγχαίρουμε από καρδιάς την Ελένη για την επιτυχία της και θεωρούμε ότι άξια και δίκαια πλέον απολαμβάνει τους καρπούς των πνευματικών μόχθων της, δεδομένου ότι ανέκαθεν υπήρξε προσωπικότητα ανύστακτη και ασυμβίβαστη, με πολλή καλοσύνη και χιούμορ. Ανάλογες ευχές ανήκουν στον σύζυγο, τις θυγατέρες και τα αδέλφια της. 

Κλείνοντας το μικρό τούτο ενημερωτικό-συγχαρητήριο σημείωμα, δεν λησμονάμε ότι η Παρασκευή-Ελένη Παράσχη υπήρξε ως έφηβη ένα από τα ζωντανότερα και αποδοτικότερα μέλη της Νεανικής Συντροφιάς Βανάτου, αργότερα μάλιστα υπεύθυνη για την ορθόδοξη κατάρτιση των μικρότερων παιδιών!

Άξια πάντοτε, λοιπόν!!!








Δεν υπάρχουν σχόλια: