e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Τρίτη 20 Μαρτίου 2018

Συμμετοχή της Εκκλησίας της Ελλάδος στην Διεθνή Έκθεση Τουρισμού MITT 2018 Μόσχας









Έφθασε την Δευτέρα 12 Μαρτίου 2018 στη Μόσχα (Ρωσία) η Αντιπροσωπεία του Συνοδικού Γραφείου Προσκυνηματικών Περιηγήσεων της Εκκλησίας της Ελλάδος, προκειμένου να συμμετάσχει στην Διεθνή Έκθεση Τουρισμού ΜΙΤΤ 2018 (13-16 Μαρτίου 2018). Η Αντιπροσωπεία αποτελείται από τον Μητροπολίτη Δωδώνης κ. Χρυσόστομο, Πρόεδρο, και τον Αρχιμανδρίτη κ. Σπυρίδωνα Κατραμάδο, Γραμματέα αυτού.

Η Εκκλησία της Ελλάδος φιλοξενείται τα τελευταία χρόνια στην Έκθεση ΜΙΤΤ της Μόσχας στο κεντρικό περίπτερο του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (Ε.Ο.Τ.), μαζί με τους υπόλοιπους Έλληνες συνεκθέτες. Στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο και φέτος διατίθεται επικαιροποιημένο ξενόγλωσσο (ρωσικά, αγγλικά κλπ.) έντυπο και οπτικοακουστικό υλικό Ιερών Μονών και Προσκυνημάτων των Μητροπόλεων της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Η Έκθεση ΜΙΤΤ 2018, της οποίας τα επίσημα εγκαίνια πραγματοποιήθηκαν την Τρίτη 13 Μαρτίου 2018, αποτελεί μία από τις σημαντικότερες Διεθνείς Εκθέσεις Τουρισμού παγκοσμίως, συγκεντρώνει δε το ελληνικό ενδιαφέρον λόγω του μεγάλου αριθμού ρώσων τουριστών που επισκέπτονται κάθε χρόνο την πατρίδα μας, καθώς και του ιδιαίτερου ενδιαφέροντος που αυτοί επιδεικνύουν για τα θρησκευτικά μνημεία και προσκυνήματά της.

Τα εγκαίνια του Ελληνικού Περιπτέρου στην Έκθεση, έγιναν παρουσία των ως άνω Εκπροσώπων της Εκκλησίας της Ελλάδος, από την Ελληνίδα Υπουργού Τουρισμού κ. Έλενα Κουντουρά, ενώ το παρόν έδωσαν ο Σεβ. Μητροπολίτης Ζακύνθου κ. Διονύσιος, ο κ. Ανδρέας Φρυγανάς, Πρέσβης της Ελλάδος στην Μόσχα, η κ. Ελένη Βακάλη, Γενική Πρόξενος, ο κ. Πολύκαρπος Ευσταθίου, Διευθυντής του Γραφείου ΕΟΤ Ρωσίας και Χωρών ΚΑΚ, Περιφερειάρχες και Αντιπεριφερειάρχες από Περιφέρειες της Ελλάδος και εκπρόσωποι άλλων κρατών.

Κατά την τελετή των εγκαινίων ο Σεβ. Μητροπολίτης Δωδώνης κ. Χρυσόστομος μετέφερε αρχικά τις ευλογίες και ευχές του Μακ. Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου και εν συνεχεία αναφέρθηκε περιληπτικά στην σκοπιμότητα της παρουσίας του Συνοδικού Γραφείου Προσκυνηματικών Περιηγήσεων της Εκκλησίας της Ελλάδος σε δράσεις όπως οι συμμετοχές στις Διεθνείς Εκθέσεις Τουρισμού, στον ενισχυτικό ρόλο της Εκκλησίας της Ελλάδος σε όσους φορείς του Δημοσίου και Ιδιωτικού τομέα δραστηριοποιούνται στα θέματα προβολής και τουριστικής αναπτύξεως της Χώρας μας, στις δράσεις και εργασίες του Συνοδικού Γραφείου την χρονιά που πέρασε και σε ό,τι πρόκειται να γίνει στην νέα χρονιά, επέδειξε μαζί με τον Αρχιμ. κ. Σπυρίδωνα Κατραμάδο, Γραμματέα του Συν. Γραφείου, μέρος από το οπτικοαουστικό υλικό που διατίθεται από την Εκκλησία της Ελλάδος στην φετινή Έκθεση, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην επί 40 και πλέον χρόνια προσωπική του προσπάθεια και δραστηριότητα ώστε οι δύο ομόδοξοι λαοί, οι Ρώσοι και οι Έλληνες, με τις μεταξύ τους συντονισμένες και οργανωμένες ανταλλαγές προσκυνηματικών και τουριστικών επισκέψεων, να γνωρίζονται και επικοινωνούν καλύτερα προς γενική ωφέλεια και των δύο λαών.

Η Υπουργός Τουρισμού κα Έλενα Κουντουρά τόνισε από την πλευρά της την σημαντική συνεργασία της Εκκλησίας της Ελλάδος, διά του Συνοδικού Γραφείου Προσκυνηματικών Περιηγήσεων, και του Υπουργείου Τουρισμού, αναφέρθηκε στις πολλαπλές συναντήσεις της στη Μόσχα τόσο με την Υφυπουργό Πολιτισμού της Ρωσικής Ομοσπονδίας, αρμόδια για θέματα Τουρισμού, κα Alla Manilova, όσο και με μεγάλους Τουριστικούς Ρωσικούς Οργανισμούς, καθώς επίσης και για την τουριστική συνεργασία και εξέλιξη των δράσεων του Έτους Τουρισμού Ελλάδας- Ρωσίας 2017-2018, και τόνισε την από πάσης πλευράς στοχευμένη εργασία που λαμβάνει χώρα τα τελευταία χρόνια από την πλευρά της Ελληνικής Πολιτείας, με σκοπό την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη είσοδο τουριστών στη Χώρα μας το 2018.

Το βράδυ της ίδιας ημέρας η Αντιπροσωπεία της Εκκλησίας της Ελλάδος συμμετείχε σε εορταστική συναυλία του διεθνούς φήμης Έλληνα τραγουδιστή και καλλιτέχνη κ. Γιώργου Νταλάρα προς τιμήν όλου του απόδημου Ελληνισμού της Ρωσίας. Η συναυλία αυτή έλαβε χώρα στην Κεντρική Αίθουσα Εκδηλώσεων του Καθεδρικού ναού του Σωτήρος Χριστού στη Μόσχα και παρευρέθησαν πάνω από 1.500 Έλληνες Ομογενείς που ήρθαν για το λόγο αυτό στη Μόσχα από 16 διαφορετικές πόλεις της Ρωσίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: