e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Δευτέρα 21 Μαΐου 2018

Η εορτή των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Αργάσι, στους πρόποδες του βουνού Σκοπός της Ζακύνθου


Πρωί Δευτέρας, 21ης Μαΐου 2018, ημέρα κατά την οποία τιμάται η πανεύφημη μνήμη των Αγίων θεοστέπτων Βασιλέων και Ισαποστόλων Κωνσταντίνου και Ελένης, στο φερώνυμο και γραφικό εκκλησάκι τους, στο Αργάσι Ζακύνθου, μάλιστα δε στα μισά του βουνού Σκοπός, με εκπληκτική θέα αντίκρυ: την απλωσιά του Ιονίου, ολόκληρη την πόλη της Ζακύνθου και τον Κάμπο του νησιού. 
     Η κτητόρισσα Οικογένεια Μποτώνη, εκτός του οικείου Εφημερίου, του καλού και άξιου Οικονόμου Παναγιώτη Πόθου, προσκάλεσε στην εορτή τον Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο π. Παναγιώτη Καποδίστρια, ο οποίος, κατά την Ευχαριστιακή Σύναξη, ομίλησε επίκαιρα για την προσφορά των τιμωμένων Αγίων στην Χριστιανοσύνη και την Ανεξιθρησκεία. 
     Μετά την θεία Λειτουργία ακολούθησε, στον άνετο υπαίθριο χώρο προ του Ναού, πλούσιο πρωινό κέρασμα  και ακολούθως πλούσια γιορταστική τράπεζα. 
[Φωτογραφίες: Δημήτρης Ματθ. Παπαδάτος]


















































































Δεν υπάρχουν σχόλια: