e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Τετάρτη 9 Μαΐου 2018

Αρχιερατικός Εσπερινός για τον Άγιο Νικόλαο τον Περαστό στο χωριό Φιολίτης Ζακύνθου


Δειλινό Τετάρτης, 9ης Μαΐου 2018, στον πανηγυρίζοντα Ενοριακό Ναό του χωριού Φιολίτης Ζακύνθου, για την εορτή της αναμνήσεως της Παρόδου του ιερού λειψάνου του Αγίου Νικολάου από το νησί της Ζακύνθου, που συνέβη το 1087, κατά την διάρκεια του ταξιδιού από τα Μύρα της Λυκίας στο Μπάρι της Ιταλίας. 
     Στον Εσπερινό χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Ζακύνθου κ. Διονύσιος Δ΄, συμπαραστατούμενος από αρκετούς Ιερείς, ενώ έψαλε καλλικέλαδη Χορωδία υπό την διεύθυνση του Πρωτοψάλτη κ. Σάββα Βοζαΐτη, κατά το ζακύνθιο ψαλτικό ύφος. 
     Με προτροπή και ανάθεση του Μητροπολίτου, ομίλησε επίκαιρα απ' άμβωνος ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος π. Παναγιώτης Καποδίστριας, αναφερθείς -μεταξύ άλλων- στο χαροποιό γεγονός να τιμάται ένας άγιος, ο οποίος κυρίως διακρίθηκε για την καλώς εννοούμενη πραότητα, η οποία δεν δίστασε να καταστεί δίκαιη αγανάκτηση ενώπιον των αιρετικών εγωισμών του Αρείου.  
     Στο τέλος του Εσπερινού ακολούθησε η καθιερωμένη μικρή λιτάνευση της Καθέδρας με την Εικόνα του Αγίου Νικολάου των Σχίνων και αποτμήματος του τιμίου Λειψάνου Του, που σώζεται στον εν λόγω Ναό. 
     Μετά το πέρας της Λιτής, την Δέηση προς τον τιμώμενο Άγιο και την απόλυση του Εσπερινού, ακολούθησαν κεράσματα στην αίθουσα δοχής τη Ενορίας. Ο καλός Εφημέριος π. Ιωάννης Βλαχιώτης, το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο και η Πρεσβυτέρα είχαν κάνει το καλύτερο για να ευχαριστήσουν τους καλεσμένους τους.
[Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κλαυδιανός και Σπύρος Νέγκας]




































































Δεν υπάρχουν σχόλια: