e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Σάββατο 28 Ιουλίου 2018

Στο Κίεβο, από το αυτόκλητο Πατριαρχείο Ουκρανίας, η 1030ή επέτειος εκχριστιανισμού των Ρως [φωτογραφίες + video]


28 Ιουλίου 2018, στο Κίεβο της Ουκρανίας, τιμώντας τη συμπλήρωση 1030 χρόνων του εκχριστιανισμού των Ρως και τη μνήμη του Αγίου Βλαδιμήρου, εκ μέρους του αυτοαποκαλούμενου Πατριαρχείου Κιέβου και πάσης Ουκρανίας, υπό την ηγεσία Φιλαρέτου. 
     Την εν λόγω παράταξη υποστηρίζει η πολιτική ηγεσία της Ουκρανίας, υπό τον Πρόεδρο Πέτρο Ποροσένκο, μάλιστα δε εναντίον της επιρροής και κυριαρχίας των εχθρών Ρώσων στα εκκλησιαστικά πράγματα της Ουκρανίας. Προς τούτο ο Πρόεδρος έχει προσφύγει στο Οικουμενικό Πατριαρχείο, εκζητώντας Αυτοκεφαλία για την όλη Εκκλησία της Ουκρανίας.
     Ως εκ τούτου στην δημοσιευόμενη εδώ 1030ετηρίδα των αυτόκλητων Πατριαρχικών του Κιέβου, πλάι στον Φιλάρετο στάθηκε ο ίδιος ο Πρόεδρος Ποροσένκο με τη σύζυγό του Μαρίνα. Πλάι σε αυτούς, στους δρόμους του Κιέβου βρέθηκαν επίσκοποι και κληρικοί της Ουκρανικής Αυτοκέφαλης Ορθόδοξης Εκκλησίας, με επικεφαλής τον Προκαθήμενο της UAOC Μητροπολίτη Μακάριο.



























































Δεν υπάρχουν σχόλια: