e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Τρίτη 10 Ιουλίου 2018

Φωτοστιγμές από τις εκλογές Μητροπολιτών του Φαναρίου και τα Εγκαίνια του νέου Συνοδικού της Μονής Χάλκης



Φωτογραφικό υλικό από τις εκλογές νέων Μητροπολιτών Αγκύρας, Ανέων και Ελβετίας, στις οποίες προχώρησε σήμερα, Τρίτη, 10 Ιουλίου, η Αγία και Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου, που συνεδριάζει από το πρωί, στην Ιερά Μονή της Αγίας Τριάδος Χάλκης, όπου στεγάζεται και η Ιερά Θεολογική Σχολή, υπό την προεδρία του Οικουμενικού Πατριάρχου Βαρθολομαίου. 

Νωρίτερα ο Οικουμενικός Πατριάρχης τέλεσε τον Αγιασμό των εγκαινίων του νέου Συνοδικού, που δημιουργήθηκε στη Μονή, με μέριμνα του ηγουμένου αυτής, Μητροπολίτου Προύσης Ελπιδοφόρου, και ακολούθως ξεκίνησε η συνεδρίαση της Αγίας και Ιεράς Συνόδου. 

Φωτογραφίες: Νικόλαος Μαγγίνας / Οικουμενικό Πατριαρχείο 














Δεν υπάρχουν σχόλια: