e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Πέμπτη 9 Αυγούστου 2018

Υπαίθρια Παράκληση προς την Παναγία τη Βλαχέραινα Μπανάτου και το 2ο segno του Πανηγυριού της Παναγούλας 2018


Ζεστό εσπέρας 9ης Αυγούστου 2018, στο ναΰδριο της Βλαχέραινας Μπανάτου, όπου πολύ παλαιά υπήρχε Μοναστήριο, αφανισμένο στα δικά μας τα χρόνια. 
     Τον Εφημέριο π. Παναγιώτη Καποδίστρια πλαισίωσαν απόψε ιεροψαλτικώς οι κ.κ. Ιωάννης Κλάδης και Ιωάννης Καραβάνης. Ο π. Παναγιώτης εκλαΐκευσε στους ευάριθμους πιστούς του τι σημαίνει ο χαρακτηρισμός της Παναγίας ως πρεσβείας των ανθρώπων στον Ουρανό.


































Αμέσως μετά τον Παρακλητικό Κανόνα προς την Θεομήτορα έλαβε χώρα το 2ο segno (σινιάλο - ειδοποίηση) του ερχόμενου (το Δεκαπενταύγουστο) Πανηγυριού της Παναγούλας Μπανάτου. Τουτέστιν, στο πλάτωμα της Κυράς τση Παναγούλας άρχισαν καμπανίσματα και πυροτεχνήματα, τα οποία παρακολούθησαν πάμπολλοι ενορίτες, κυρίως οι εκτός Ζακύνθου διαμένοντες. 










[Φωτογραφίες: Ιωάννης Πορφύριος Καποδίστριας]

Δεν υπάρχουν σχόλια: