e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Κυριακή 12 Αυγούστου 2018

Παράκληση προς την Παναγία στο Παρεκκλήσιο των Ταξιαρχών Μπανάτου κι ένα επιπλέον segno του Πανηγυριού της Παναγούλας


Κατά το ζεστό δειλινό της Κυριακής, 12ης Αυγούστου 2018, στο Ενοριακό Παρεκκλήσιο των Αγίων Παμμεγίστων Ταξιαρχών και Νικολάου Μπανάτου, εψάλη κατανυκτική Παράκληση προς την Θεομήτορα, με τη συμμετοχή ευάριθμων πιστών.
























Αμέσως μετά την Παράκληση, όλοι μετέβησαν στο πλάτωμα του Ναού της Παναγούλας, όπου χτυπήθηκε ένα ακόμη segno (δηλαδή, σινιάλο - ειδοποίηση) του επικείμενου Πανηγυριού της Κυράς Παναγίας Μπανάτου, το οποίο -ως γνωστόν- θα αρχίσει μεθαύριο, με τον επίσημο Εσπερινό και τον Επιτάφιο της Παναγίας και θα κορυφωθεί την επομένη (ημέρα 15αυγούστου) με την μεγαλοπρεπή Λιτανεία.








[Φωτογραφίες: Ιωάννης Πορφύριος Καποδίστριας]

Δεν υπάρχουν σχόλια: