e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2018

Επίτιμος Πρόεδρος της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών ανακηρύχτηκε ο Οικουμενικός Πατριάρχης








Επίτιμος πρόεδρος της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών ανακηρύχθηκε απόψε ο  Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην κατάμεστη Αίθουσα Διαλέξεων της Εταιρείας, στη Θεσσαλονίκη.

Κατά τη σύντομη ομιλία του, ο κ. Βαρθολομαίος έπλεξε το εγκώμιο της ΕΜΣ, σημειώνοντας: «Η Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών είναι ένα πλήρως καταξιωμένο, πέραν των ελληνικών συνόρων, ευφήμως γνωστόν πνευματικόν καθίδρυμα. Και δίδει λαμπρά δείγματα φιλοξενίας επιστημονικής και κατά σύστημα μελέτης όλων των συνιστωσών της πνευματικής, πολιτιστικής, γλωσσικής και εθνικής ταυτότητας του μακεδονικού χώρου και όλης της Βορείου Ελλάδος».

Στο πλαίσιο της τελετής ο κ. Βαρθολομαίος βραβεύθηκε με το Χρυσό Μετάλλιο της ΕΜΣ και περγαμηνή από τον πρόεδρο της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών, Βασίλη Παππά.

Μετά την τελετή, ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος εγκαινίασε την Πινακοθήκη της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών τη διαπολιτισμική εικαστική έκθεση με τίτλο «TURKCELL – Η Τέχνη στην Επικοινωνία», την οποία οργάνωσε ο Εκπαιδευτικός και Πολιτιστικός Σύνδεσμος Ίμβρου.

Η έκθεση θα διαρκέσει ως τις 12 Οκτωβρίου και θα λειτουργεί από Δευτέρα ως Παρασκευή 9.00-14.00, Κυριακή 10.00- 14.00, και Τετάρτη και Παρασκευή 18.00-21.00.

Η διήμερη παρουσία του Πατριάρχη στη Θεσσαλονίκη δεν τελείωσε εκεί, καθώς ακολούθως μετέβη στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, όπου πραγματοποιείται η τελετή εορτασμού των 100 χρόνων λειτουργίας του «Ασύλου του Παιδιού».

[πηγή πληροφοριών: Πρώτο Θέμα]





[φωτογραφίες: thesstoday - WE POST]




Δεν υπάρχουν σχόλια: