e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2018

Ενθρονίστηκε στο Wellington ο νέος Μητροπολίτης Νέας Ζηλανδίας Μύρων [φωτογραφίες + video]


Σήμερα, Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2018, πραγματοποιήθηκε -δόξη και τιμή- στον Μητροπολιτικό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Wellington στη Νέα Ζηλανδία, η ενθρόνιση του Σεβ. Μητροπολίτου Νέας Ζηλανδίας κ. Μύρωνος. 

Τον νέο Μητροπολίτη προσφώνησε εκ μέρους του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου ο Μητροπολίτης Πέτρας και Χερρονήσου κ. Γεράσιμος και εκ μέρους του Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ. Στυλιανού, του και προέδρου της Επισκοπικής Συνελεύσεως των κανονικών Επισκόπων Ωκεανίας, ο Επίσκοπος Δορυλαίου κ. Νίκανδρος. Εκ μέρους του Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ. Ειρηναίου προσεφώνησε τον νέο Μητροπολίτη, με κρητική καταγωγή, ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης Αρχιμανδρίτης π. Μεθόδιος. 

Εν συνεχεία εκφώνησε τoν ενθρονιστήριο λόγο του ο Μητροπολίτης Ν. Ζηλανδίας. 

Επακολούθησε εόρτιο γεύμα στην αίθουσα της Ελληνικής Κοινότητος Wellington.




























1 σχόλιο:

Μιχάλης Κάββαλος είπε...

Άξιος!! εύχομαι από καρδιάς καλή Ποιμαντορία προς δόξαν Θεού!!!