e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2018

Τους Πατριαρχικούς Εξάρχους στην Ουκρανία δέχτηκε ο Οικουμενικός Πατριάρχης




Ecumenical Patriarch Bartholomew received Archbishop Daniel of Pamphilon and Bishop Ilarion of Edmonton, who yesterday appeared before the Holy and Sacred Synod of the Ecumenical Throne

Photo Credit: NIKOS MANGINAS / ECUMENICAL PATRIARCHATE

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος δέχτηκε το Αρχιεπίσκοπο Παμφίλου Δανιήλ και τον Επίσκοπο Έντμοντον Ιλαρίωνα, οι οποίοι εμφανίστηκαν ενώπιον της Αγίας και Ιεράς Συνόδου του Οικουμενικού Θρόνου.

Photo Credit: Νίκος Μαγγίνας / Οικουμενικό Πατριαρχείο

Υπενθυμίζουμε ότι οι δύο ουκρανικής καταγωγής Ιεράρχες έχουν εξονομασθεί Έξαρχοι του Οικουμενικού Πατριαρχείου στην Ουκρανία και μόλις επέστρεψαν από εκεί, ώστε να μεταφέρουν τα αποτελέσματα των επαφών τους ενόψει της εφαρμογής Αυτοκεφαλίας στην Εκκλησία της Ουκρανίας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: