e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Σάββατο 27 Οκτωβρίου 2018

Δεν θα συμμετάσχουν οι μαθητές των σχολείων στην αυριανή επέτειο του "ΟΧΙ", λόγω των σεισμών


Όπως πληροφορηθήκαμε σήμερα αρμοδίως, δεν θα εκκλησιασθούν αύριο συντεταγμένοι οι μαθητές των σχολείων της περιφέρειάς μας στον Ναό της Φανερωμένης Μπανάτου, όπως είχε προγραμματισθεί, στο πλαίσιο της εθνικής επετείου του "ΟΧΙ" των Ελλήνων της 28ης Οκτωβρίου 2018. 

Το αυτό θα συμβεί -εννοείται- και σε ολόκληρη τη Ζάκυνθο, αποφασίστηκε χθες το βράδυ από την Αντιπεριφέρεια, εξαιτίας τους επισυμβάντος ισχυρότατου σεισμού 6,8 ρίχτερ, τη νύκτα προς την 26η τρέχοντος μηνός και της μετασεισμικής ακολουθίας, η οποία ακόμη μαίνεται. Παρομοίως και για τον ίδιο λόγο, δεν θα πραγματοποιηθούν οι παρελάσεις καθ' όλη τη Ζάκυνθο. 

Κατά συνέπεια, σε ό,τι μάς αφορά, αύριο το πρωί, στο Ναό της Φανερωμένης μας, μετά την θεία Λειτουργία, θα γίνει η καθιερωμένη Δοξολογία και τέλος η κατάθεση στεφάνων από τον Αντιδήμαρχο περιοχής Αρκαδίων και τον Πρόεδρο Μπανάτου στο Ηρώο των Πεσόντων στην κεντρική πλατεία Λάμπρου Ζήβα, καιρού επιτρέποντος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: