e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2018

Την Αντιπροσωπεία της Κύπρου, στη Θρονική Εορτή του Φαναρίου, δέχθηκε ο Οικουμενικός Πατριάρχης


Την επίσημη Αντιπροσωπεία της Εκκλησίας της Κύπρου στη Θρονική Εορτή του Οικουμενικού Πατριαρχείου, αποτελούμενη από τον Μητροπολίτη Κωνσταντίας και Αμμοχώστου Βασίλειο, τον πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Μητροπόλεως Αρχιμανδρίτη Αυγουστίνο Κκαρά, τον Θρονικό Επίτροπο της Ιεράς Μητροπόλεως και Βουλευτή Αμμοχώστου κ. Γεώργιο Κάρουλλα και τον Γραμματέα της Ιεράς Μητροπόλεως κ. Ανδρέα Φλοκκά, δέχθηκε σε ακρόαση το απόγευμα της Πέμπτης, 29 Νοεμβρίου 2018, ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ Βαρθολομαίος στο ιδιαίτερο Πατριαρχικό Γραφείο.

Ο Μητροπολίτης Κωνσταντίας Βασίλειος μετέφερε προς τον Οικουμενικό Πατριάρχη τις ευχές του Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ. Χρυσοστόμου επί τη Θρονική Εορτή της Πρωτόθρονης Εκκλησίας, καθώς και ένα αναμνηστικό δώρο.

Κατά την επακολουθήσασα σύναξη μετά τον Πανηγυρικό Εσπερινό της εορτής του Αποστόλου Ανδρέου, ο Οικουμενικός Πατριάρχης αναφέρθηκε εκτενώς στην επίσημη εκπροσώπηση της Εκκλησίας Κύπρου στην Θρονική Εορτή της Μητρός Εκκλησίας και στη μεγάλη σημασία που προσδίδει σε αυτή. Εκθείασε την παρουσία του Μητροπολίτη Κωνσταντίας και στη σημαντική συμβολή του στις Διορθόδοξες και Διαχριστιανικές Σχέσεις, τιμώντας την Εκκλησία της Κύπρου. Επίσης αναφέρθηκε με θερμά λόγια στο πρόσωπο του Αρχιεπισκόπου Κύπρου Χρυσοστόμου και στην πολύτιμη προσφορά του όχι μόνο στην Εκκλησία Κύπρου αλλά και στην όλη Ορθοδοξία, ειδικά κατά την Αγία και Μεγάλη Σύνοδο που ο ρόλος του υπήρξε καταλυτικός.

"Ευχόμαστε και προσευχόμαστε", κατέληξε ο Πατριάρχης, "για την πλήρη αποκατάσταση της υγείας του γιατί είναι πολύτιμος εις όλους μας".

Δεν υπάρχουν σχόλια: