e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2018

Μητροπολίτης Αξώμης εξελέγη ο Αρχιμανδρίτης Δανιήλ Μπιάζης. Χαράς ευαγγέλια για τη Ζάκυνθο


Κείμενο: π. Παναγιώτης Καποδίστριας

Με πολλή χαρά και αγαλλίαση αναγγέλλουμε ότι η Ιερά Σύνοδος των Ιεραρχών του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, υπό την προεδρία του Προκαθημένου του, Μακ. Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας κ.κ. Θεοδώρου Β΄, εξέλεξε πριν λίγα λεπτά (εσπέρας 26ης Νοεμβρίου 2018) τον μέχρι τώρα Αρχιγραμματέα του δευτερόθρονου αυτού Πατριαρχείου, Αρχιμανδρίτη Δανιήλ ΜπιάζηΜητροπολίτη της Ιεράς Μητροπόλεως Αξώμης, η οποία είχε κενωθεί μετά την παραίτηση, λόγω γήρατος, του άλλου Ζακυνθίου Μητροπολίτου Πέτρου (Γιακουμέλου).

Από την θέση αυτή ευχόμαστε στον Εψηφισμένο κ. Δανιήλ, σπλάχνο από τα σπλάχνα της ευάνδρου και αγιοτόκου Ζακύνθου και αγαπητότατο λειτουργό των θείων Μυστηρίων, να έχει δύναμη και υγεία ψυχοσωματική, ώστε να αναδειχθεί άξιος της επισκοπικής περιωπής, την οποία πλέον αναλαμβάνει!

Βιογραφικό Εψηφισμένου Μητροπολίτου Αξώμης κ. Δανιήλ


Ο Θεοφιλέστατος Εψηφισμένος Μητροπολίτης Αξώμης κ. Δανιήλ (κατά κόσμον Δημήτριος Μπιάζης) γεννήθηκε στην Ζάκυνθο το έτος 1977. Μετά τα εγκύκλια γράμματα στην γενέτειρά του, φοίτησε στην Α.Ε.Σ. Βελλάς Ιωαννίνων και στην Θεολογική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Εκάρη Μοναχός στην Ι. Μονή Στροφάδων και Αγίου Διονυσίου Ζακύνθου, χειροτονήθηκε Διάκονος στις 25 Δεκεμβρίου 1997 και Πρεσβύτερος στις 17 Σεπτεμβρίου 2006 από τον τότε Μητροπολίτη Ζακύνθου Χρυσόστομο Β΄(νυν Δωδώνης). Υπηρέτησε ως Ιεροκήρυκας της Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου, ενώ διακόνησε επί πενταετία ως Ηγούμενος της περιώνυμης Ι. Μονής Υπεραγίας Θεοτόκου Σπηλαιωτίσσης Ζακύνθου, με παράλληλα εφημεριακά καθήκοντα στον ιστορικό Ναό Πεφανερωμένης πόλεως Ζακύνθου. 

Διακόνησε κατά καιρούς ιεραποστολικώς το παλαίφατο Πατριαρχείο Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής σε Επαρχίες του στην Μοζαμβίκη, στην Ζάμπια και στο Μαλάουι. Απεσπάσθη, με προτροπή της Α.Θ.Μ. του Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεοδώρου Β΄, στο Πατριαρχείο Αλεξανδρείας και στην Ιερά Μητρόπολη Ζάμπιας και Μαλάουι, ως Πρωτοσύγκελλός της και Ιερατικώς Προϊστάμενος του Ι. Ναού Αγίου Αλεξάνδρου της Ελληνικής Κοινότητας Λουσάκα Ζάμπιας. Κληθείς υπό της Α.Θ.Μ. στην έδρα του Πατριαρχείου στην Αλεξάνδρεια, διορίσθηκε Ιερατικώς Προϊστάμενος του Ι. Ναού Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Αλεξάνδρειας. 

Στις 18 Ιανουαρίου 2017, προήχθη υπό τoy Αλεξανδρινού Προκαθημένου σε Αρχιγραμματέα της Ι. Συνόδου του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας.

1 σχόλιο:

Μιχάλης Κάββαλος είπε...

Άξιος! Καλή δύναμη στο έργο σας!!!