e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2018

Δοξολογία επί τη αφίξει του Οικουμενικού Πατριάρχου στο Βουκουρέστι [video + φωτοθήκη]


Επίσημη τελετή υποδοχής πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 208 στον Πατριαρχικό Καθεδρικό Ναό του Βουκουρεστίου επί τη αφίξει του Οικουμενικού Πατριάρχου Βαρθολομαίου και τη υποδοχή του από τον Πατριάρχη Ρουμανίας Δανιήλ. Στο τέλος εκφωνήθηκαν οι ειθισμένες αδελφικές προσρήσεις μεταξύ των Πατριαρχών.

Θυμίζουμε ότι ο πρώτος των Ορθοδόξων θα προστεί των Εγκαινίων του Εθνικού Καθεδρικού Ναού της Ρουμανίας αυτή την Κυριακή. Ο Μητροπολίτης Πατρών Χρυσόστομος έφερε προς τούτο από την Πάτρα λείψανα των αγίων Δακτύλων του Αγίου Ανδρέου του Πρωτοκλήτου, για να ευλογηθεί και δι' αυτής της ευλογητής παρουσίας ο νέος Ναός Του στην πρωτεύουσα της Ρουμανίας. Ο Μητροπολίτης Πατρών έκανε κι αυτός προσφώνημα προς τους δύο Προκαθημένους.




































Foto Credit: Mircea Florescu / Basilica.ro

Δεν υπάρχουν σχόλια: