e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 2018

Οι Έλληνες του Μονακό και της Νίκαιας γιόρτασαν τον Άγιο Σπυρίδωνα























Η Ελληνορθόδοξη Ενορία του Αγίου Σπυρίδωνος Νικαίας πανηγύρισε τον Άγιο Σπυρίδωνα, Επίσκοπο Τριμυθούντος τον θαυματουργό.

Το Σάββατο τελέσθηκε Αγιασμός και αποκαλυπτήρια Τιμητικής Πλακέτας των ανακαινιστών του Ι. Ναού, παρουσία του Προέδρου της Κοινότητας, των Αρχών της πόλεως της Νικαίας, εκπροσώπων του Πριγκιπάτου του Μονακό και πλήθους Ελλήνων και Γάλλων.

Σήμερα Κυριακή τελέσθηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, χοροστατούντος στον Όρθρο και προεξάρχοντος στη Θεία Λειτουργία του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Μελιτηνής κ. Μαξίμου.

Ο Θεοφιλέστατος μετέφερε τις ευχές και τα συγχαρητήρια του Σεβ. Μητροπολίτου Γαλλίας κ. Εμμανουήλ για το έργο που επιτελούν οι Έλληνες της Νικαίας, της Κυανής Ακτής και του Μονακό. 

Ο Προϊστάμενος του Ι. Ναού, Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου π. Μιχαήλ Σελινιωτάκης, ευχαρίστησε τον Θεοφ. Επίσκοπο Μελιτηνής κ. Μάξιμο, τους επίσημους καλεσμένους και όσους συνέδραμαν στο έργο της ενορίας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: