e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2019

Ο πρωτότυπος Τόμος Αυτοκεφαλίας της Εκκλησίας της Ουκρανίας θα κατατεθεί στα Κρατικά Αρχεία της χώρας


Το καλλιγραφημένο ιστορικό έγγραφο του Τόμου Αυτοκεφαλίας της νεόφυτης Εκκλησίας της Ουκρανίας, αφού επιστρέψει στο Κίεβο από το Φανάρι, μετά την υπογραφή του από τα Μέλη της Αγίας και Ιεράς Συνόδου της Μεγάλης Εκκλησίας, θα κατατεθεί στα Κρατικά Αρχεία της Ουκρανίας για φύλαξη, όπως αναφέρουν ουκρανικά ΜΜΕ.

Σύμφωνα με καλά ενημερωμένες πηγές, θα γίνει ένα αντίγραφο του Τόμου, το οποίο θα βρίσκεται μόνιμα στον μουσειακό Καθεδρικό Ναό της Αγίας Σοφίας. 

Είναι πιθανόν ότι ο Τόμος θα μεταφερθεί στα κεντρικά Κρατικά Αρχεία των Ανώτατων Οργάνων Εξουσίας και Διαχείρισης της Ουκρανίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: