e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2019

Περί της Κηδείας του μακαριστού Μητροπολίτου πρώην Καρπενησίου Νικολάου

Μας πληροφορεί ο Πρωτοπρεσβύτερος ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΦΕΓΓΟΥΛΗΣ, Εφημέριος Κρέντης Ευρυτανίας 








Την Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2019, στις 12 το μεσημέρι στον Καθεδρικό Ναό της Αγίας Τριάδος Καρπενησίου, θα ψαλεί η Εξόδιος Ακολουθία για την ανάπαυση της μακαρίας ψυχής του μεταστάντος προς Κύριον Μητροπολίτου πρώην Καρπενησίου κυρού Νικολάου. 

Το μεσημέρι της Τετάρτης, 16ης τρέχοντος, ώρα 1, το σκήνωμα του μακαριστού Γέροντος θα τεθεί στον Ι. Ν. της Αγίας Τριάδος για λαϊκό προσκύνημα, το βράδυ θα τελεστεί Αγρυπνία, το δε πρωί της επομένης ημέρας, Πέμπτης (17/1) Θεία Λειτουργία. 

Μετά την Εξόδιο Ακολουθία θα ακολουθήσει η πομπή μέχρι του σημείου της ταφής στον Ι. Ναού Αγίου Γεωργίου Καρπενησίου, στο παλαιό κοιμητήριο. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι, αμέσως μετά την είδηση της εκδημίας του κυρού Νικολάου, στο σπίτι του στη Δάφνη, εψάλη Τρισάγιο, από τον π. Χρήστο Δασουρά, τον π. Ιωάννη, συνεφημέριό του στον Ναό Ζωοδόχου Πηγής Δάφνης και από τον Αρχιμανδρίτη π. Σπυρίδωνα Κατραμάδο (βλ. ανωτέρω φωτο-αποτυπώσεις).

Δεν υπάρχουν σχόλια: