e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2019

ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙΤΕ και ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΘΕΙΤΕ! Αύριο στο Μπανάτο θεία Λειτουργία για τους Τρεις Ιεράρχες


Όπως έχει ανακοινωθεί ήδη, η αυριανή εορτή των Τριών Ιεραρχών, Προστατών των Γραμμάτων και των Σχολείων, με απόφαση του Υπουργείου Παιδείας, μετετράπη σε αργία. Τούτο σημαίνει ότι οι Εκπαιδευτικοί και οι Μαθητές δεν θα πάνε ολωσδιόλου στα σχολεία τους, μήτε στην εκκλησία για τη σχετική θεία Λειτουργία προς τιμήν των Αγίων τους. 

Συνεπώς, από πλευράς των σχολείων δεν ζητήθηκε εκκλησιασμός, κάτι που "συμφέρει" όλους, με το εξής σκεπτικό: Εφόσον το Υπουργείο μάς προσφέρει απόλυτη αργία, ευκαιρία είναι να κοιμηθούμε περισσότερο αύριο, μη έχοντας την έγνοια του σχολείου και του εκκλησιασμού. 

Έτσι, σιγά-σιγά και με σοφιστικές λογικές συμβαίνει μια άνευ προηγουμένου αποστασιοποίηση από την όμορφη Παράδοση του εκκλησιασμού των μαθητών, κατά την ημέρα του συνεορτασμού των Τριών πανεπιστημόνων Ιεραρχών, Προστατών της Παιδείας, ημέρα κατά την οποίαν κάποιος εκπαιδευτικός ομιλούσε περί του βίου, της πολιτείας και της προσφοράς τους στα Γράμματα, γινόταν Αρτοκλασία, πλήθος μάλιστα παιδιών κοινωνούσαν των Αχράντων Μυστηρίων.

Όλα αυτά αποτελούν παρελθόν. Όμως εσείς, που μας διαβάζετε αυτή τη στιγμή, ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙΤΕ ΚΑΙ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΘΕΙΤΕ!!! Πείτε ΟΧΙ στην περιρρέουσα έκπτωση! 

Εμείς εδώ, στο Μπανάτο της Ζακύνθου, μάλιστα δε στον Ναό της Φανερωμένης μας, αύριο (30.1.2019) το πρωί, από ώρα 8.45 έως 9.45, θα έχουμε θεία Λειτουργία, δίνοντας την ευκαιρία σε όσους επιθυμούν, να εκκλησιασθούν, αποτίοντας σεβασμό και τιμή προς τους Τρεις Αγίους: Βασίλειο τον Μεγάλο, Γρηγόριο τον Θεολόγο και Ιωάννη τον Χρυσόστομο. 

ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙΤΕ ΚΑΙ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΘΕΙΤΕ! Μη σας νικήσει το κρύο του Χειμώνα! Φερθείτε ανοιξιάτικα!!!  

Δεν υπάρχουν σχόλια: