e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2019

Κυριακή του Ασώτου 2019, ο Μητροπολίτης Σμύρνης λειτουργός στις Βρυξέλλες


Στον Μητροπολιτικό Ναό των Παμμεγίστων Ταξιαρχών Βρυξελλών λειτούργησε την Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2019, Κυριακή του Ασώτου, ο Σεβ. Μητροπολίτης Σμύρνης κ. Βαρθολομαίος συμπαραστατούμενος από ιερείς και διακόνους της Μητροπόλεως Βελγίου.
     Ο Μητροπολίτης Βαρθολομαίος βρέθηκε στις Βρυξέλλες προκειμένου να απευθύνει δύο ομιλίες σχετικά με τον ρόλο του Οικουμενικού Πατριαρχείου στην Ορθόδοξη Εκκλησία και την Ευρώπη σήμερα, την μία στην έδρα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και την δεύτερη στα πλαίσια του κύκλου ομιλιών Ορθόδοξος Λόγος της Ιεράς Μητροπόλεως Βελγίου. 
     Στο κήρυγμά του ο επιφανής ιεράρχης του Οικουμενικού Θρόνου αναφέρθηκε στην ευαγγελική περικοπή της ημέρας αναπτύσσοντας τα τρία κύρια πρόσωπά της, τον εύσπλαχνο Πατέρα, ο οποίος πάντοτε περιμένει τα πλανεμένα από την αμαρτία παιδιά του να επιστρέψουν στην ασφάλεια της πατρικής οικείας, τον Άσωτο υιό, ο οποίος παρά την μεγάλη του αποστροφή ήρθε τελικά στον εαυτό του, βρήκε τον δρόμο της επιστροφής και μετανοημένος έφτασε στο πατρικό του και έλαβε ξανά την θέση που του άξιζε και του πρεσβυτέρου υιού, ο οποίος προσομοιάζει με τους τηρητές των επιταγών του ευαγγελίου χριστιανούς, οι οποίοι όμως πάσχουν στον τομέα της φιλευσπλαχνίας. Επίσης, ευχαρίστησε τον οικείο Μητροπολίτη για την αβραμιαία φιλοξενία του και την παραχώρηση τόσο του θυσιαστηρίου της καθέδρας του, όσο και του βήματος στο όρια της επαρχίας του. 
     Στο τέλος ο συμπροσευχόμενος στο Άγιο Βήμα Μητροπολίτης Βελγίου και Έξαρχος Κάτω Χωρών και Λουξεμβούργου κ. Αθηναγόρας εξέφρασε την χαρά να φιλοξενεί έναν ιεράρχη της Μητρός Εκκλησίας Κωνσταντινουπόλεως, ο οποίος θα μεταφέρει από την πολυετή εμπειρία του την αύρα και το πνεύμα του Οικουμενικού Πατριαρχείου στο ποίμνιό της Μητροπόλεως της Μπενελούξ.


Εκ της Ι. Μητροπόλεως Βελγίου
















Δεν υπάρχουν σχόλια: