e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Σάββατο 16 Φεβρουαρίου 2019

Άφιξη του Αλεξανδρινού Προκαθημένου στη συμπρωτεύουσα Pointe-Noire της Δημοκρατίας του Κονγκό


Την 16η Φεβρουαρίου 2019 η ΑΘΜ ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος Β’, συνοδευόμενος από τον Σεβ.Μητροπολίτη Μπραζαβίλ και Γκαμπόν κ. Παντελεήμονα και τον Θεοφιλ. Επίσκοπο Βαβυλώνος κ. Θεόδωρο, αφίχθη αεροπορικώς στην συμπρωτεύουσα Pointe-Noire της Δημοκρατίας του Κονγκό.

Στον διεθνή αερολιμένα Agostino Neto τον Μακαριώτατο υπεδέχθησαν ο Εξοχ. κ. Alexandre Honoré Paka, ο ιερός κλήρος, οι ανώτατες στρατιωτικές και πολιτικές αρχές του τόπου και πλήθος πιστών.

Αμέσως μετά ο Προκαθήμενος του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας μετέβη στην Ενοριακή Κοινότητα Αγίας Φωτεινής συνοικίας Mpaka όπου εψάλη Δοξολογία, μετά το πέρας της οποίας προσεφώνησε ο Πρόεδρος της Ενοριακής Επιτροπής κ. Armand Michel Massa. Προς τον κ. Πρόεδρο η ΑΘΜ απένειμε τιμητική διάκριση του Πατριαρχικού Θρόνου για τις πολλαπλές ευεργεσίες του προς την Ενορία.

Εν συνεχεία τελέσθησαν τα Θυρανοίξια του Ιερού Παρεκκλησίου των Αγίων Θεοδώρων, εντός του Ενοριακού Ναού.

Το απόγευμα ο Μακαριώτατος χοροστάτησε κατά τον Μ.Εσπερινό των Eγκαινίων στον Καθεδρικό Ναό Αγίου Δημητρίου Pointe-Noire, αφού προηγουμένως κατέθεσε τα ιερά λείψανα επί της προς εγκαινισμόν αγίας τραπέζης.

Η δεύτερη ημέρα της παρουσίας του Μακ. Πατριάρχου στο Κονγκό ολοκληρώθηκε με επίσκεψη στο Επισκοπείο της Ιεράς Μητροπόλεως Μπραζαβίλ, ως και τον παρακείμενο Ραδιοφωνικό Σταθμό «Η Φωνή της Ορθοδοξίας 96,8 FM» και εν συνεχεία με δείπνο στην κατοικία του Κυβερνήτη του Pointe-Noire.

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ:


































Δεν υπάρχουν σχόλια: