e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Σάββατο 2 Μαρτίου 2019

Επίσκεψη του Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας στην Ελληνική Κοινότητα Addis Ababa [φωτογραφίες + video]


Μετά το μεσημέρι του Ψυχοσαββάτου, 2ας Μαρτίου 2019, ο Μακ. Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος Β΄, στο πλαίσιο της ποιμαντικής Επισκέψεώς του στην Αδδίς Αμπάμπα, πρωτεύουσα της Αιθιοπίας, για την αυριανή Ενθρόνιση του νέου Μητροπολίτου Αξώμης κ. Δανιήλ, του Ζακυνθίου, επισκέφθηκε το κτήριο της Ελληνικής Κοινότητας, συνοδευόμενος από τον Πρέσβη της Ελλάδας στην Αιθιοπία κ. Νικόλαο Πατακιά και τους παρεπιδημούντες Αρχιερείς: Δωδώνης, Άκκρας και Βαβυλώνος.

Εκεί έγινε δεκτός από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Κοινότητας Αδδίς Αμπάμπα κ. Δημήτριο Συκά, ο οποίος με κάθε τρόπο εξέφρασε τη χαρά του ίδιου και της περί αυτόν Ομογένειας για την ευλογημένη παρουσία του Πνευματικού Πατέρα της Αφρικανικής Ορθοδοξίας ανάμεσά τους. 

Ο Πατριάρχης, με τη γνωστή ευπροσηγορία και μειλιχιότητά του, ανταπέδωσε στηρικτικούς λόγους αγάπης, ευχές και πολλές ευλογίες για κάθε πρόοδο στη ζωή και τα έργα των Ελλήνων.

Ακολούθησε μεσημεριανό γεύμα προς τιμήν του Μακαριωτάτου στην Αθλητική Ένωση "Ολυμπιακός".

[Φωτο-ανταπόκριση: π. Σεραφίμ Κονίδης]








































Δεν υπάρχουν σχόλια: