e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Τρίτη 30 Απριλίου 2019

Συνάντηση του νέου Προέδρου της Ουκρανίας με τον Προκαθήμενο της Ορθόδοξης Εκκλησίας Επιφάνιο



Στις 30 Απριλίου 2019, ο νέος Πρόεδρος της Ουκρανίας, Volodymyr Aleksandrovich Zelensky συναντήθηκε με τον επικεφαλής της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας Μητροπολίτη Επιφάνιο.
Ο επικεφαλής της Αυτοκέφαλης Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας συνεχάρη τον εκλεγμένο αρχηγό κράτους για το Πάσχα, καθώς και την εκλογή του στο ανώτατο αξίωμα της χώρας.
Ο Ζέλενσκι ευχαρίστησε για τα συγχαρητήρια και εξέφρασε την ελπίδα του για τη συνέχιση των καλοπροαίρετων σχέσεων της Εκκλησίας και του Κράτους.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Ουκρανοί. Ειδικότερα, η μακροχρόνια σύγκρουση με τους Ρώσους στο Donbass. Συζητήθηκαν επίσης τα θέματα της καταπολέμησης της διαφθοράς και της φτώχειας.
Εν κατακλείδι, ο Μητροπολίτης Επιφάνιος δώρισε στον εκλεγμένο Πρόεδρο μιαν έκδοση - ανατύπωση του πρώτου και πλήρους τυπωμένου κειμένου της Καινής Διαθήκης στην παλιά σλαβική.















Δεν υπάρχουν σχόλια: